Hlavní obsah

Podle Procházky ještě není ve skupině o udržení rozhodnuto

KLADNO

Hokejisté Kladna udělali páteční výhrou nad Mladou Boleslaví velký krok k pojištění účasti v extralize a také na třetím plném bodovém zisku v sérii domácích utkání měla hlavní podíl dvojice Martin Procházka a Pavel Patera. Procházka vstřelil dvě klíčové branky v přesilovkách a Patera dvakrát asistoval. Kladno má nyní na kontě o 12 bodů více než poslední Mladá Boleslav, ale podle Procházky ještě není definitivně rozhodnuto.

Článek

"Nemyslím si, že vítězství znamená naši definitivu pro příští rok. Máme sice náskok, ale stále se ještě hraje o 21 bodů, proto stále není nic hotovo," řekl po utkání Procházka, který v pěti zápasech skupiny o udržení vstřelil čtyři branky a na jednu přihrál.

Nyní čekají Kladno tři zápasy na půdě soupeře. Právě série pěti utkání venku na konci základní části a na začátku play-out, z které Kladno vytěžilo jen čtyři body, dostala tým do problémů. Výhra v Mladé Boleslavi v prodloužení ale znamenala obrat. "Nyní pojedeme na led Českých Budějovic, Znojma a Mladé Boleslavi s přáním získat nějaké body navíc. Určitě nám k tomu pomůže zlepšená psychika," podotkl Procházka.

Páteční utkání se pro Kladno nevyvíjelo dobře. Mladoboleslavští hráči se dostali do vedení a na domácích byla znát velká nervozita. "Je to pravda, věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, který bude především o psychice. A budou rozhodovat hlavně chyby," doplnil čtyřnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana, který zápas zlomil ve prospěch svého týmu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice