Hlavní obsah

Karlovy Vary i počtvrté zdolaly Litvínov a jsou v semifinále

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů i počtvrté porazili Litvínov a slaví postup do semifinále extraligy. V sobotu díky trefám Františka Skladaného a Lukáše Pecha během 57 vteřin mezi 46. a 47. minutou zvítězili 4:2 a stejně jako při své loňské premiéře ve čtvrtfinále Severočechy vyřadili.

Článek
Fotogalerie

Litvínovu se vrátil do sestavy obránce Šlégr, ofenzivní opory Reichla, Viktora Hübla a také Jakuba Černého ale zdravotní potíže opět nepustily na led. Domácí naopak chyběl Sailer, jehož nahradil v sestavě uzdravený Kristek.

Hosté sice začali chvilkovým náporem, ale pak se pro ně začátek zápasu nevyvíjel dobře. Zucker ještě v šanci neuspěl, Kumstát pak ujel Šlégrovi, vracející Jánský jej fauloval a v přesilovce při signalizovaném dalším trestu otevřel ve 4. minutě skóre po přihrávce Skuhravého přesnou trefou k levé tyči obránce Němec.

Hübl pak kryl Dejovu střelu a v sedmé minutě jej nepřekonal ani Melenovský z trestného střílení, které bylo nařízeno v další přesilovce domácích poté, co unikal Němec. V pokračující početní výhodě ještě neuspěli s dorážkami Skuhravý s Kumstátem. V polovině úvodní části Litvínov zničehonic vyrovnal, když Bahenského nahození z pravé strany tečoval Jenáček.

Pak šli postupně v rychlém sledu na trestnou lavici domácí Řezníček, Prošek a Skuhravý a dlouhou přesilovku pěti proti třem využil tvrdou a přesnou střelou od modré čáry Kroupa. Po Procházkově vyloučení hráli domácí opět na 36 vteřin ve třech, ale ubránili se. Kvůli častému vylučování se převážně nehrálo ve stejném počtu hráčů na ledě, ale velké šance chyběly.

Až v 31. minutě vystřelil nebezpečně k levé tyči litvínovský Rindoš a Mensator reflexivním zákrokem betonem svůj tým podržel. V 37. minutě bylo vyrovnáno, když se před brankou zmocnil puku Zucker a bekhendem jej poslal pod horní tyč.

Za dvě minuty mohl otočit stav Kristek, jehož pokus proklouzl Hüblovi mezi betony a puk skončil jen těsně vedle levé tyče. Vzápětí pronikl před branku Branda, ale byl faulovaný a nedostal prostor trefit odkrytý prostor v karlovarské brance.

V závěru druhé části se rýsovala hostům na 112 vteřin přesilovka pěti proti třem, ale Kubinčák byl po pěti vteřinách vyloučen za oplácení, když sekl Řezníčka a navíc si po Skuhrovcovi a Kroupovi jako třetí litvínovský hráč v utkání vysloužil i desetiminutový trest.

Energie se v úvodu závěrečné třetiny neprosadila při Punčochářově vyloučení, ale v 46. minutě po přečíslení předložil Melenovský puk Skladanému, který pod horní tyčku zajistil domácím náskok. Za 57 vteřin tečoval prudkou přihrávku Hluchého před branku Pech a domácí fanoušci se chystali na oslavy postupu.

Naději mohl vrátit Severočechům ještě v 53. minutě Lukeš, ale po jeho průniku zasáhl betonem Mensator. Na druhé straně měl dvě šance Pech, ale při první si vysloužil faul a při druhé také na gólmana Hübla nevyzrál. Na druhé straně nedotáhl únik v oslabení tří proti čtyřem Trávníček. V závěru dohrávali hosté v oslabení a domácí už jen v klidu kroužili v útočném pásmu.

Energie Karlovy Vary - Litvínov 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Němec (Skuhravý), 37. Zucker, 46. Skladaný (Melenovský, Milan Procházka), 47. Pech (Hluchý) - 10. Jenáček (Bahenský), 16. Kroupa (Kubinčák, Branda). Rozhodčí: Hodek, Polák - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 9:13, navíc Němec - Skuhrovec, Kroupa, Kubinčák všichni 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4150. Konečný stav série: 4:0.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Mudroch, Prošek, Kloz, Čutta, K. Černý, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Pech, Kristek - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Skuhrovec, Vobořil, Walter - Jánský, Rindoš, Lukeš - Kubinčák, Branda, Trávníček - Bahenský, Vrtek, Jenáček - Bojer, Bednařík, Heinisch. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: