Hlavní obsah

Pilař: Někteří z nás podlehli po třech výhrách uspokojení

ZLÍN

Hokejisté pražské Sparty neproměnili první mečbol a nedokázali na ledě Zlína ukončit čtvrtfinálovou sérii. Podle obránce Karla Pilaře i proto, že zbytečně dali průchod svým emocím a nedokázali všichni udržet koncentraci jako v předešlých třech zápasech, které vyhráli.

Článek

"Když vedete 3:0, je vždy těžké, aby tam uspokojení nebylo. Máme zkušené hráče. Někteří to zvládli, někteří ne. Ti, co to nezvládli, si to musí uvědomit. Myslím si, že budeme hrát doma lépe," řekl Pilař novinářům.

Právě on byl jedním z těch, kteří se nedokázali po celé utkání ovládat. Mistr světa z Německa nasbíral v utkání 32 trestných minut a závěr strávil už v kabině. Druhý desetiminutový trest se totiž automaticky převedl na trest do konce utkání.

"Oslabil jsem mužstvo. Jsme klíčový hráč na přesilovky, takže jsem jim určitě nepomohl," přiznal jedenatřicetiletý bek. Proti trestům navíc vůbec nic neměl. "Nebudu se bavit, za co jsem ji dostal, ale dostal jsem ji oprávněně," uznal Pilař, podle kterého byl problém v tom, že někteří sparťané měli krvavé oči. "Nevím proč. Dělali jsme to, co Zlín u nás, a prohráli jsme si zápas sami," řekl.

Podařilo se splnit základní cíl

I přes sobotní porážku může Sparta ze Zlína odjet celkem spokojená. Podařilo se ji na Moravě splnit základní cíl a jednou vyhrát. "Říká se, že musíte vyhrát dva doma a pak alespoň jeden venku. Je to nepsané pravidlo. Mrzí nás ale, že jsme to nezvládli ukončit dnes," uvedl hráč, který do Sparty přišel v průběhu sezony z ruského Magnitogorsku.

Pražané budou mít druhou šanci na ukončení série v úterý, kdy přivítají Zlín doma. "Věřím, že prohra pro nás bude i přínosná. Dáme se dohromady. Řekneme si, co jsme dělali špatně. I v pátek jsme nechytli začátek. Každá prohra je k něčemu dobrá," řekl Pilař, jenž doufá, že v pátém utkání bude Sparta hrát lépe než v sobotu. "Máme tři zápasy na to, abychom vyhráli. Dáme se dohromady. Nebojím se o nás. Máme zkušené mužstvo. Myslím si, že se s tím popereme dobře," dodal Pilař.

Velkou zásluhu na výhře Zlína měl brankář Radovan Biegl, který po předešlých třech prohrách vystřídal osmnáctiletého juniora Jakuba Sedláčka. Ten tlak zejména v třetím duelu neunesl. "Že půjdu do branky, jsme se dozvěděl v sobotu ráno. Už nebylo moc věcí, které jsme mohli změnit. Kuba toho měl dost, tak jsem dostal důvěru," řekl v květnu čtyřicetiletý gólman.

Biegl si zápas užíval

Biegl v extralize naposledy chytal 25. ledna v Liberci, kde po šestém inkasovaném gólu vystřídal Sedláčka. "Dnes jsem si zápas užíval. Mohl to být poslední zápas sezony. Bylo skoro vyprodáno, báječná atmosféra, skvělý soupeř i spoluhráči, všechno výborné," pousmál se zkušený brankář.

Spousta odchytaných duelů mu pomohla vyrovnat se s dlouhou zápasovou pauzou. "Přesto to nebylo po té pauze jednoduché. Taková přestávka není pro brankáře nikdy příjemná. Dobře to ale dopadlo," oddechl si Biegl.

Zlín si dobře uvědomuje, že jeho situace ve čtvrtfinále není růžová. Nadále chce ale bojovat. "Jsme realisti. Dnes jsme do toho šli s čistou hlavou. Chtěli jsme předvést fanouškům pěkný hokej, a to se nám povedlo. Na Spartě se uvidí. Tamní hřiště je velké. Může se stát cokoliv," neztrácel víru Biegl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články