Hlavní obsah

Karlovy Vary se radují z postupu, oslaví i Mensatorova syna

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů stejně jako loni při své čtvrtfinálové premiéře zdolali Litvínov a jsou prvními semifinalisty letošního ročníku extraligy. Úřadující vicemistři před rokem začínali bitvu v podkrušnohorském derby doma a uspěli v pěti zápasech, letos jim stačily čtyři duely, přestože do série vstoupili na severu Čech. Další série čeká hráče Energie nejdříve až za 11 dnů a mohou tak oslavit nejen posun do bojů o medaile, ale i v pondělí narozeného syna Lukáše Mensatora Lucase.

Článek

Opora týmu na postu brankáře byla ráda, že si může po rychlém postupu užít naplno všechny radostné zážitky posledních dnů. "Předběžně jsme domluvení, rádi bychom to oslavili. Manželka mi říkala, ať dneska ani nechodím domů, že se to musí zapít, aby byl malej zdravej. Uvidíme, jak to bude probíhat," usmíval se po zápase Mensator.

O narození potomka se dozvěděl během prvního utkání série v Litvínově. "Prožíval jsem opravdu šťastné dny a budeme to chtít zapít s klukama. Jsem rád, že se to tak povedlo, všechno se podařilo v nejkratší možné době. I syn s manželkou jsou v pořádku," těšilo Mensatora, že bude mít v pauze mezi semifinále se věnovat i čerstvě rozrostlé rodině.

V Litvínově pomohl vychytat dvě výhry po nájezdech a doma také svůj tým výrazně podržel. "Ani ty domácí nebyly lehké. Nebyli jsme o tolik lepší než soupeř. Jsou to klišé, ale byli jsme šťastnější a rozhodovaly maličkosti. Litvínov měl dneska spoustu přesilovek, hráli to na Frantu Lukeše, který byl na kruhu jako pravák, střílel krosem na vyrážečku, často jsem neviděl, takže to svištělo kolem tyčky," navázal Mensator.

Mensator: Jsem rád, že jsem tým podržel 

Možná klíčový zákrok utkání předvedl v 31. minutě, kdy reflexivně betonem vykopl střelu Lukáše Rindoše. Zabránil tak zvýšení soupeřova vedení na 3:1. "Viděl jsem jen, že puk vyletěl dva metry přede mě, plácl tak do toho k tyči a zasáhl jsem reflexivně špičkou betonu. Jsou to klíčové okamžiky. Možná to není tak pro diváky, jako když se chytne lehký puk od modrý čáry, ale jsou to těžké střely. Jsem rád, že jsem tým podržel, takové situace to asi rozhodují zápasy," dodal čtyřiadvacetiletý gólman.

Obrat domácích z 1:2 na 4:2 dovršil v 47. minutě tečí přihrávky Milana Hluchého Lukáš Pech. Energie prohrávala dnes poprvé v sérii, ale dokázala na to zareagovat. "Bylo to nepříjemné. Měli jsme trestné střílení za stavu 1:0, ale nedali jsme. Pak jsme byli bez pohybu, tím vznikaly fauly a oni to využili. Zaplaťpánbůh, že nevyužili další přesilovky. Kdyby to bylo 1:3, tak by to bylo špatné. Věřili jsme ale, že to otočíme, a povedlo se nám to," prohlásil Pech.

Byl šťastný, že série tak rychle skončila. "Je to úžasné. Stav 4:0 - o tom se nám ani nesnilo. Jsme vděční, že už nemusíme do Litvínova. Bylo by to těžké, kdybychom dneska prohráli. Postoupili jsme zaslouženě. Sice jsme vyhráli dvakrát venku se štěstím na nájezdy, ale to se počítá a doma jsme si to dobře pohlídali," dodal Pech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články