Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 2:1Plzeň se proti Pardubicím ujala vedení v sérii, rozhodla Strakova klička

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Cartelli 1 : 0
53. Straka 2 : 0
54. Píša 2 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili v neděli na domácím ledě proti Pardubicím 2:1 a ujali se ve čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy vedení v sérii 2:1. Vítězný gól vsítil kapitán Západočechů Martin Straka v 53. minutě po bekhendové kličce. Jediný úspěch hostí zaznamenal ve dvojnásobné výhodě Aleš Píša. Série pokračuje v pondělí opět na ledě Plzně.

Článek

První šanci měl Vlasák, který v přesilové hře dorážel, ale Lašák se stačil přemístit. V zápětí z mezikruží pálil Benák, ale netrefil tři tyče. Pardubice zahrozily rovněž v početní výhodě. K odraženému puku od zadního mantinelu se dostal Cetkovský, avšak Cháberu nepřekonal. Na druhé straně naopak ujel po mantinelu Straka, předložil do jízdy puk Mario Cartellimu, jenž bombou z pravého mezikruží vymetl horní roh hostující klece.

Další příležitost Plzně na sebe nenechala dlouho čekat, ale Vlasák v ideální pozici sám před Lašákem nedal. Hosté byli jako opaření a sekali jednu hrubku za druhou, tentokrát Východočechy nepotrestal Kubalík, Lašák zaklapnul betony včas. Pozornost Chábery vyzkoušel až v 15. minutě Blažek v přesilové hře, jeho střela skončila v lapačce domácího gólmana.

Srovnat stav mohl ve 32. minutě Snopek, jehož nenápadné nahození Chábera neviděl a puk prošel jen o chlup kolem pravé tyčky domácích. Pardubice přidaly ve druhém dějství na aktivitě, k výraznému ohrožení se ovšem příliš nedostávaly. Výjimkou byla šance Koukala, jenž ujel po pravém křídle a puk namířil pouze do připraveného Chábery. Ani za brankou Lašáka se červené světlo do konce třetiny nerozsvítilo, přestože po kombinaci Straky s Vlasákem a Vostřákem byli domácí druhému gólu blízko.

Vítězný gól vstřelil Martin Straka

Třetí část začali Pardubičtí náporem, Chábera ale po skrumáži před svou brankou uklidnil hru přikrytím kotouče. Největší šanci spálil ve 44. minutě Koukal, tentokrát zazvonil hostující forvard na tyč Cháberovy brány. Ani Plzeň nechtěla zůstat pozadu a tak si vybruslil až před Lašáka domácí Tomas, slovenský gólman se však zorientoval dobře a puk ukryl ve výstroji. V polovině 37. minuty zkoušel štěstí Adamský, Lašák byl opět pozorný.

Hosté zamknuli domácí deset minut před koncem třetí dvacetiminutovky v pásmu, ale největší šanci zahodil Píša, když v ideální pozici mezi kruhy minul střelou po ledě levou Cháberovu tyčku. Trest přišel o minutu později z hokejky kapitána Martina Straky. Plzeňský forvard bekhendovou kličkou nedal Lašákovi šanci a vlil na hokejky domácích klid.

Hosté sice snížili v 54. minutě zásluhou Aleše Píši, jenž se trefil od modré čáry, na vyrovnání ale nedosáhli. Tři minuty před koncem vytáhl Chábera pohotový zákrok betonem po střele Cetkovského k tyči a Plzeň mohla slavit druhou výhru.

Mladá Boleslav porazila Znojmo a stáhla jeho náskok

Ve skupině o udržení porazily České Budějovice Kladno 3:1, když se dvěma góly blýskl slovenský útočník Tibor Melichárek. Naděje na vyhnutí se baráži svitla Mladé Boleslavi. Středočeši na svém ledě rozstříleli Znojmo 4:0 a náskok svého nedělního soupeře stáhli na rozdíl šesti bodů. Všechny čtyři týmy ještě čeká šest zápasů.

Čtvrtfinále hokejové O2 extraligy, 3. zápas:
Lasselsberger Plzeň - Moeller Pardubice 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Cartelli (M. Straka, Vlasák), 53. M. Straka (Benák) - 54. Píša (Čáslava, Koukal). Rozhodčí: Minář, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:5, navíc Snopek (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 8121. Stav série: 2:1.
Plzeň: Chábera - Benák, Smrek, Cartelli, Redlihs, J. Nedvěd, Čakajík, Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kubalík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Píša, Kolář II, Lojek, Havíř - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Blažek, Somík. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
STAV SÉRIE: 2:1.
Play-out skupina o udržení:
České Budějovice - Kladno 3:1on-line
Branky: 13. Horák, 24. a 60. Melichárek - 36. Mrázek.
Mladá Boleslav - Znojmo 4:0on-line
Branky: 33. Zíb, 43. Handlovský, 53. Klimenta, 60. D. Vrbata.

Reklama

Související témata: