Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi zdramatizovali boj ve skupině o udržení

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v šestém kole skupiny o udržení v extralize Znojmo 4:0 a opět tak zdramatizovali boj o předposlední místo. Středočeši, kteří jsou i nadále poslední, se díky nedělnímu úspěchu přiblížili Znojmu na šest bodů. Svěřenci trenéra Jaromíra Šindela rozhodli svůj souboj s Orly v druhé polovině utkání, kdy vstřelili všechny branky.

Článek

Úvodní třetina duelu dvou posledních týmů tabulky přinesla sice svižný hokej, ale málo pěkných akcí. Velmi často byly k vidění hlavně nepřesné přihrávky. Šanci otevřít skóre měl hostující Dopita, který z nadějné pozice mířil mimo boleslavskou branku. Největší šanci na první gólový zápis však měl domácí obránce Zíb, jehož střela v přesilové hře prošla brankáři Trvajovi mezi betony, ale puk nakonec skončil vedle tyčky.

Druhou část začali aktivněji hosté ze Znojma, Středočechy ale při šancích Rýgla a Tesaříka podržel jistý gólman Schwarz. V 32. minutě se naskytla domácímu týmu druhá přesilová hra v utkání a Boleslavští tuto výhodu využili. V útočném pásmu přesně přihrál Klimenta Zíbovi, který tvrdou střelou k pravé tyči nedal Trvajovi šanci zasáhnout. Hra domácích se poté zlepšila, ale opět se prosadili až v závěrečné dvacetiminutovce.

Hosté se po druhé přestávce sice prezentovali lepším pohybem a vytvořili si optickou převahu, gól však dát nedokázali. To produktivita domácích byla mnohem lepší. V 43. minutě se nejprve zapsal mezi střelce Handlovský, který nikým neatakovaný vymetl pravou šibenici Trvajovy branky. Znojemští se tlačili do útoku, ale prosazovali se jen domácí. Na 3:0 zvýšil ze skrumáže Klimenta a na konečných 4:0 pro Mladou Boleslav upravil při přesilové hře v poslední minutě zápasu David Vrbata.

Velkou radost po zápase měl i brankář Schwarz, jenž podruhé ve třech zápasech udržel čisté konto.

BK Mladá Boleslav - Znojemští Orli 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávka: 33. Zíb (Klimenta), 43. Handlovský (J. Novák), 53. Klimenta (Důras), 60. D. Vrbata (Zíb). Rozhodčí: Homola, Hradil - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 5:8. Využití 2:0. Diváků: 2564.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Benda, Kočí, Zíb, Brňák, Čížek - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, R. Pšurný - T. Sýkora. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Švrček, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, Vyrůbalík, navíc od 41. min. Chvátal - Kucharczyk, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Čachotský, Haman, Plášek - Erat. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice