Hlavní obsah

Obránce Nedvěd byl rád, že na něho plzeňští diváci neplivali

Hokejisté Plzně zvítězili v neděli na domácím ledě nad Pardubicemi 2:1 a ve čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy se stejným poměrem ujali vedení v sérii. Vítězné tažení začal dělovkou do rohu Lašákovy branky obránce Západočechů Mario Cartelli. "Lašák dost chodí dolů, takže jsem mířil do horní části branky a padlo to tam," radoval se Cartelli.

Článek

„Věděl jsem, že Lašák je slabší nahoře, tak jsem to zkoušel napálit a vyšlo to,“ liboval si Cartelli, jenž vymetl pavouky z rohu branky. „Play-off je o jednom gólu, věděli jsme, že to nebude žádná přestřelka,“ dodal osmadvacetiletý obránce Západočechů, jenž ve vyřazovacích bojích vsítil druhý gól.

Nedvěd se těšil na kachnu, dá si špagety 

Vzhledem k problémům v plzeňské defenzivě nastoupil do sestavy domácích obránce Jaroslav Nedvěd. "Těšil jsem se na nedělní kachnu, ale nestihl jsem to, tak si dám jen špagety," vtipkoval po utkání devětatřicetiletý zadák. "Byl jsem trochu zpomalený a s kachnou už by to vůbec nešlo," pokračoval Nedvěd, jenž v sobotu v Mostě hájil barvy Berouna v bojích o udržení v první lize.

"Měl jsem toho dost a navíc se jedná o jinou soutěž," uvědomoval si bývalý bek Sparty či Liberce. "Do Plzně jsem nepřišel jako kolaborant, abych tady škodil a jsem rád, že na mne třeba fanoušci neplivali," svěřil se. "Jsem rád, že jsem dostal šanci," nechal se slyšet Nedvěd, jehož vedení Západočechů připsalo na soupisku před koncem přestupního tremínu právě v případě zranění.

"Všechno bylo mnohem rychlejší než v první lize, z čehož plynuly také fauly," litoval Nedvěd svých třech vyloučení v zápase. "Hlídal jsem si hráče a myslel jsem, že ho mám, a nejednou mi ujel," pousmál se Nedvěd rychlosti jednoho z pardubických hráčů. Na nic jiného než na pondělní výhru však nemyslí. "Další zápas budeme chtít vyhrát," hlásí. "Byla by paráda vést 3:1 na zápasy," dodal.

Reklama

Související témata: