Hlavní obsah

Slavia po prohře ve Vítkovicích opět ztrácí, Pardubice srovnaly krok

PRAHA

Hokejisté Vítkovic mají ve čtvrtfinále play-off s mistrovskou Slavií znovu navrch. Tým kouče Hadamczika se v pondělí poprvé představil na domácím ledě a po výhře 2:1 vede ve stejném poměru i sérii hranou na čtyři vítězná utkání. Hokejisté Plzně nezopakovali nedělní vítězství nad Pardubicemi a prohráli 3:4. Série se nyní za vyrovnaného stavu 2:2 vrací do východních Čech.

Článek

Desetiminutovka hrůzy zmrazila Plzeň. Přesněji: hráčům Pardubic stačily čtyři minuty a osm vteřin, aby pod taktovkou Tomáše Divíška utekli domácím na rozdíl tří gólů. Forvard Východočechů nejprve v čase 5:40 nasměroval puk mezi Cháberovy betony po střele Čáslavy a za dvě minuty doklepl po průniku Cetkovského do plzeňské branky nikým nekontrolovaný kotouč.

Razantní nástup hostů si vynutil změnu v brance domácích, ani Francouzovo konto ale nezůstalo dlouho bez poskvrny. Z úvodní desetiminutovky totiž scházelo ještě dvanáct sekund a plzeňská síť se třepotala potřetí, když po Divíškově přihrávce pálil od modré Lojek a puk přeskočil připravený beton osmnáctiletého gólmana.

Plzeň se dočkala snížení před polovinou zápasu, kdy brankář Lašák jen vyrazil Dreslerovu ránu a Martin Straka bezprizorní puk zasunul do pardubické klece. Naděje domácích ale takřka vzápětí znovu povadla: Divíšek v situaci 2 na 1 poslal do šance Pivka, který blafákem opět zvýšil na rozdíl tří branek.

Západočeši se ale nevzdali. Ještě před druhou přestávkou zaskočil gólmana Pardubic povedeným blafákem Adamský a na začátku třetí třetiny to už bylo jen o gól, když Vlasák zmrazil Lašáka naznačením střely, objel branku a zasunul puk do odkryté klece překvapeného brankáře hostů. Vyrovnat již ale Plzeň nestačila a Pardubice tak srovnaly stav série na 2:2. Pátý duel se hraje ve středu.

Snahu Slavie srazil rychlý gól

Ani ve vítkovické ČEZ Aréně nečekali diváci na gól dlouho, důvod k radosti ale měli narozdíl od západních Čech domácí. Ujčík přihrál po vyhraném vhazování Svačinovi, který napřáhl z první a Vítkovičtí po necelých třech minutách vedli. Slavii se nedařilo najít recept na vyrovnání a po polovině zápasu inkasovali Pražané podruhé, když Strapáč předložil puk volnému Radimu Hruškovi, který lišácky obkroužil branku hostů a zvýšil náskok Vítkovic.

Slávisté se prosadili až pět minut po začátku třetího dějství při vlastním oslabení. Doležal ujel s Červenkou a druhý jmenovaný trefil přesně horní část svatyně gólmana Štěpánka. Snaha Pražanů o vyrovnání ale vyzněla naprázdno, nepomohla ani krátká power play v samotném závěru utkání.

Boj o semifinále play-off pokračuje i v úterý. V ostravské ČEZ Aréně pokračuje od 18 hodin čtvrtým dílem čtvrtfinálové drama Vítkovice - Slavia, v pražské Tesla Aréně pak ve stejný čas nastoupí k pátému duelu se Zlínem Sparta, která za stavu 3:1 na zápasy může již zítra slavit postup.

ČP play-off O2 extraligy - čtvrtfinále
Plzeň - Pardubice 3:4 (0:3, 2:1, 1:0)on-line
Branky: 29. M. Straka, 38. Adamský, 45. Vlasák - 6. Divíšek, 8. Divíšek, 10. Lojek, 32. Pivko. Stav série: 2:2 (zápasy 2:1 SN, 1:3, 2:1, 3:4)
Vítkovice - Slavia Praha 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)on-line
Branky: 3. Svačina, 35. R. Hruška - 46. Červenka. Stav série: 2:1 (zápasy 5:1, 2:3, 2:1)

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec