Hlavní obsah

Divíšek: Pokud budeme makat na sto procent, tak Plzeň přehrajeme

Jak se dotkl kotouče, byl z toho gól. Pardubický útočník Tomáš Divíšek v pondělním duelu čtvrtfinále play-off na ledě Plzně dvě branky vstřelil, na další dvě přihrál a tak nasměroval Východočechy k vítězství 4:3. Pardubice tak především jeho zásluhou srovnaly sérii na 2:2. "Asi mě v Plzni nebudou mít příliš rádi," usmíval se po zápase bývalý kapitán Západočechů.

Článek

Čekali jste, že se dostanete tak snadno do vedení?

Nic není snadné. Začali jsme výborně, ale nebylo to lehké.

Začali jste výborně i díky vám...

Poslední zápasy jsem byl dost hluchý, ale přeházeli jsme sestavu, aby se něco změnilo a zatím to vypadá, že se tento tah vyplatil. Mám příjemný pocit, ale je celkem jedno, kdo zápas rozhodne. Důležité je, že stav je 2:2.

Jak vás osobně těší čtyři kanadské body před plzeňským publikem?

Před tím jsem moc nebodoval a včera jsem hrál hrozně, tak jsem si říkal, že to musím zlomit, hokej jsem nezapomněl. Šel jsem tomu naproti. Na co jsem sáhl, to spadlo do branky.

Když jste nahrával Liborovi Pivkovi na branku na 4:1, tak jste asi nečekal, že půjde v konečném výsledku o vítězný gól, že?

To opravdu ne (smích). Škoda, že jsme dostali druhý gól do šatny. Tam si Plzeň čuchla.

Před zápasem jste se cítil, že by vám zápas mohl vyjít?

Byl jsem na tom malinko hůře než před nedělním zápasem, kdy jsem se cítil výborně, ale utkání dopadlo hrozně. Psychika nebyla nejlepší, protože nedělám body, které se ode mne očekávají.

Měl jste šanci dát hattrick, co chybělo?

Čekal jsem na spoluhráče, místo abych do toho kopnul a urval hatrick. Propásnul jsme to, ale tolik mě to nemrzí. Tři góly by byly super, ale důležitější je výhra. Jiná situace by byla například za stavu 2:2.

Těší vás výhra dvojnásob, že jste se ukázal plzeňským fanouškům?

Asi mě nebudou mít příliš rádi. V Plzni však hraji rád, jsou tu výborní lidé.

Může to být impuls pro vás a tým?

Pokud budeme hrát na sto procent, tak bychom je měli přehrát. Občas máme v utkání pasáže, kdy hrajeme příliš pasivně a Plzeň nám zatápí.

Po úvodní třetině vypadal zápas jednoznačně, přesto se domácí dokázali dotáhnout až na jeden gól, čím to bylo?

Dostali jsme dva góly, které považuji trochu za nešťastné. Znovu jsme špatně střídali a domácí hráli proti třem. Tím jsme je nechali trochu dýchat.

Byl jste na konci zápasu nervózní, že Plzeň srovná?

Samozřejmě, ale člověk to tak nevnímá. Na střídačce po sobě řveme a snažíme se uklidňovat, jsou to nervy, hraje se play-off.

Asi by hodně mrzelo, kdyby jste zápas v závěru ztratili, je to tak?

Určitě. Je jedno, jestli prohrajete 1:0 nebo 5:0, ale když jsme předchozí zápas prohráli, tak jsme museli bodovat. Psychika by šla dolů, ale urvali jsme to. Janko (Ján Lašák) měl na závěr neskutečný zákrok a díky němu jsme to dokázali.

Už jste viděl puk v síti?

To jsem byl hotový, myslel jsem že je to gól. Byl jsem u druhé tyčky a viděl jsem jak se puk dostal ke Stráčovi (Martin Straka), jenže puk měl v těžké pozici. Přesto to dokázal trefit a Janko by si zasloužil Zlatou helmu. Ale je to jeho práce, to musí chytat (smích).

Jak na tom budou oba týmy po psychické stránce, kdo na tom bude lépe?

Jsme trochu nahoře, protože jsme vyhráli a od Plzně se nic nečekalo. Myslím, že ani sami nic nečekali a je vidět, že hrají uvolněně. V tom má Plzeň trochu navrch.

V utkání jste si nezahráli přesilovku, kdy se vám to naposledy stalo?

Snad nikdy. Je to zvláštní, víc bych se k tomu nechtěl vyjadřovat. V play-off šedesát minut nehrát přesilovku je však podivné.

Co očekáváte od pátého zápasu v Pardubicích?

Utkání jsou na chlup stejná, většinou skončila o gól a myslím si, že středeční duel bude podobný. Vyhraje ten připravenější a agresivnější.

Zřejmě bude opět rozhodovat první gól, souhlasíte?

Doufám, že ho dáme my a vyhrajeme, protože je těžké otáčet zápas, Plzeň hraje překvapivě dobře do obrany.

Reklama

Související témata: