Hlavní obsah

Straku fantastický zákrok Lašáka v závěru zamrzel

PLZEŇ

Kapitán Plzně Martin Straka měl v posledních okamžicích pondělního utkání na hokejce vyrovnání, jenže to by nesměl stát v brance Pardubic Ján Lašák. Slovenský gólman chytil dorážku do prázdné branky tygřím skokem. "Nebude se mi o tom zdát," ubezpečil Martin Straka po utkání.

Článek

"To se stává, gólmani v takových důležitých chvílích občas něco podobného chytí," řekl klidným hlasem kapitán Plzně. "Nebude se mi o tom zdát," dodal Straka a popsal celou situaci ze svého pohledu. "Na střelu jsem měl tak sekundu, puk jsem dostal do předklonu a házel jsem ho zpátky, střela šla do kasy, ale Lašák ji chytil lapačkou," vysvětlil šestatřicetiletý útočník. "V tu chvíli mě to zamrzelo," dodal.

Pardubický gólman přiznal, že mu při zákroku pomohlo štěstí. "Útočník to měl těžké, protože puk mu skákal, přesto trefil puk výborně, ale naštěstí jsem se stihnul přemístit," popsal Ján Lašák.

Podle Straky k takovému drama nemuselo však vůbec dojít, pokud by si domácí pohlídali začátek a neinkasovali v prvních deseti minutách tři góly. "Po první třetině mohlo být hotovo, byli jsme laxní," zlobil se Straka. "Dostali jsme blbé góly, protože jsme nestáli tam, kde jsme měli," pokračoval. "Přitom jsme věděli, že do zápasu musíme dát větší úsilí než v neděli, ale neměli jsme pohyb," přidal.

Přesto kapitán domácích ocenil, že mužstvo se nesložilo a utkání mělo náboj až do konce. "Nechtěli jsme udělat ostudu a dostat třeba osm gólů," řekl. "Cením si kluků, že to nevzdali a zápas byl zajímavý až do konce," těšilo Straku. "Příště musíme zlepšit nástup, protože když jsou Pardubice ve vedení, tak se těžko dotahují, jsou zkušení," nabádal hráč s dlouholetými zkušenostmi ze zámořské NHL.

Reklama

Související témata: