Hlavní obsah

Vítkovice využily podpory plného hlediště a v sérii se Slavií opět vedou

OSTRAVA

Ostrava poprvé letos vzala na milost hokej. ČEZ Aréna byla v pondělí téměř vyprodaná, což přišlo Vítkovicím vhod. Ve velmi dobrém zápase porazily Slavii a ve čtvrtfinálové sérii hrané na čtyři vítězné zápasy se podruhé ujaly vedení. Důležitou roli sehrál první gól ve 3. minutě.

Článek

„Viktor Ujčík je excelentní nahrávač. Když byl s pukem za brankou, byl jsem připravený, že mi puk pošle. Jsem rád, že jsem trefil branku,“ culil se střelec Vladimír Svačina.

První třetina vyšla Vítkovicím náramně. „Poučili jsme se z druhého utkání v Praze. V něm jsme si v první třetině ani neškrtli,“ vykládal Radim Hruška, jehož trefa ve druhé třetině znamenala zvýšení vedení na 2:0. „Objel jsem branku a snažil se puk zasunout do ní. Kluci říkali, že to bylo milimetrové, puk prý líznul tyčku,“ přidal zážitek z gólu.

Slávista David Hruška byl nejlepší střelec základní části extraligy, ale Vítkovicím zatím ve čtvrtfinále gól nedal. „V play-off se brání mnohem lépe a já alespoň vypracoval pár šancí,“ upozornil kanonýr mistra. „Vítkovicím patřila první třetina, ale chleba se lámal ve druhé. Měli jsme v ní spoustu šancí, ale vedení domácích nesrovnali. To rozhodlo.“

Velkou postavou série je vítkovický brankář Jakub Štěpánek. „Chytá dobře, to je fakt. Zvláštní recept ale na něj nehledáme. prostě věříme, že mu góly začneme dávat,“ pravil ještě slávista Hruška. A co na to vítkovický gólman? „Důležité je, jak naši kluci brání. S výjimkou chyby při gólu, který jsme dostali při naší přesilovce, odváděli výbornou práci. Jsem jim za to vděčný,“ pousmál se Štěpánek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice