Hlavní obsah

Vítkovice porazily Slavii vysoko 7:2, Sparta je v semifinále

Hokejisté pražské Sparty se po Karlových varech stali druhými účastníky semifinále O2 extraligy. Po suverénním domácím vítězství 6:1 vyhráli čtvrtfinálovou sérii se Zlínem 4:1 na zápasy. Teprve čtvrtý zápas se naproti tomu hrál v Ostravě, kde Vítkovice podruhé na domácím ledě porazily mistrovskou Slavii 7:2. V sérii vede moravský tým 3:1, další zápas se hraje ve čtvrtek v Praze.

Článek

Spartě i nadále scházeli Ručinský, Libor Procházka a Vinogradov, ale znovu potvrdila, že proti Zlínu se jí zkrátka daří. Už během prvních sedmnácti minut zápasu soupeři nasázela tři branky a zkušený gólman Radovan Biegl přepustil místo mladému Sedláčkovi.

Ten udržel vlastní čisté konto do poloviny zápasu, kdy jej překonal Netík. Devět minut před koncem za hosty snížil Petr Leška a vzápětí měl šanci dostat Zlín na rozdíl dvou branek, jenže z trestného střílení už Přikryla nepřekonal. Naopak Sparta hrála ve velké pohodě a zásluhou Vykoukala a Langhammera přidala další dva góly.

Ještě více branek viděli diváci v Ostravě, kde Vítkovice zničily Slavii 7:2. Obhájce titulu je v kritické situaci, protože v sérii prohrává už 1:3 a jeden zápas ho dělí od vyřazení. Po opatrné první třetině se oba týmy rozstřílely ve druhé části, ve které padlo hned šest branek.

Domácí udeřili během čtyř minut třikrát a když Slavia zásluhou Doležala a Tomicy snížila na 2:3, tak hned vzápětí inkasovala po trefě Svačiny. Mladého Furcha vystřídal v brance hostů Neruda, jenž udržel vítkovické střelce na uzdě jen do druhé přestávky. Na začátku třetí třetiny dostal Vítkovice opět do tříbrankového vedení Hubáček a v závěru Vítkovice přidaly další dva góly.

Česká pojišťovna play-off hokejové extraligy, čtvrtfinále:
Sparta Praha - Zlín 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)ON-LINE
Branky: 9. Výborný, 12. Koreis, 17. Langhammer, 32. Netík, 53. Vykoukal, 59. Langhammer - 51. Leška.
Vítkovice - Slavia Praha 7:2 (0:0, 4:2, 3:0)ON-LINE
Branky: 21. Krenželok, 21. Varaďa, 25. R. Hruška, 36. Svačina, 41. Hubáček, 45. Kvapil, 55. Jurečka - 29. Doležal, 36. Tomica.

Reklama