Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi opět uspěli a živí naději na záchranu

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Mladé Boleslavi po nedělní domácí výhře nad Znojmem zvítězili i dnes v Českých Budějovicích 3:2 a ve skupině o udržení stále živí naději na únik baráži o extraligu. Na posledním místě mají pět kol před koncem sice stále šestibodovou ztrátu na Znojmo, ale stejně tak i na Kladno, které v pátek doma hostí.

Článek

Hosté byli od počátku pohyblivější, přičemž domácí jim sami pomohli dostat se do tempa díky dvěma po sobě jdoucím vyloučením. První střela na Turka přesto mířila až v druhé přesilovce, kdy od modré čáry vypálil Benda. Brzy po něm to vyzkoušel bekhendem z tří metrů také Padělek.

Jihočeši se začali osmělovat až v polovině úvodního dějství, ale Melichárkovo nahození před branku nenašlo adresáta. Ani Hřebejkova střela z ostrého úhlu nebyla účinná. Na protější straně byl znovu aktivní Padělek, zacílil však mimo českobudějovickou klec.

Vedení hostů zařídil Důras, který se vysmýkl Kotrlovi, natlačil se do prostoru mezi kruhy a střelou po ledě překonal Turka, jemuž clonil spoluhráč Ptáček. Na bleskovou odpověď potřebovali domácí necelou minutu. Vak se vřítil do útočného pásma, převzal Veselého přihrávku od bočního mantinelu, a přestože měl v zádech vracejícího se Nouzu, pověsil puk pod horní spojovací tyčku boleslavské branky.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky měl obrovskou šanci Bílek, ale ležící gólman Schwarz máchl rukou a střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil. Poté si vzali slovo Středočeši. Nejprve Důras švihem vyprášil Turkovy betony a při dalším střídání Pšurný ve středu kluziště odzbrojil nepozorného Gřegořka. Kotouč převzal rozjetý Nouza a mohutným nápřahem vrátil svému týmu vedení.

V polovině utkání Bílek šikovně předložil puk Mertlovi, ten však hradbu těl před mladoboleslavskou brankou neprostřelil. Při Sičákově trestu zlomil Šimánek hůl a domácí se tak bránili prakticky ve třech proti pěti, čehož hosté dokonale využili. Přesilovkovou kombinaci zakončil nápřahem z pravé strany Král.

Českobudějovický Sičák své vyloučení brzy odčinil. Výborně přečetl hru, když současně s Muchovou střelou od modré čáry vyrazil naproti odraženému kotouči a poslal ho kolem bezmocného Schwarze za brankovou čáru. Při Bendově trestu mohli Jihočeši srovnat, ale Toman z ostrého úhlu netrefil odkrytou branku.

Na začátku závěrečné třetiny nabídli Středočeši domácím přesilovku, ale Schwarz byl prakticky bez práce. Do varu se hostující gólman dostal až o pět minut později, kdy musel zlikvidovat Ptáčkovo nahození a Hudcovu střelu z voleje. Následně se zaskvěl také při Hřebejkově bekhendu a Kůrkově dorážce.

Jihočeši pálili ze všech pozic, neujala se však Poživilova bomba ani Melichárkův bleskový švih. Po zaváhání obranné dvojice Toman - Gřegořek ujel ve vlastním oslabení hostující kapitán Král, ale Turka nepřelstil.

Necelých šest minut před koncem stál na ideální parketě mezi kruhy Mucha, ani jeho rána však nenašla cíl. Z protiútoků zahrozili rovněž Pšurný a Důras, ale tlak domácích pokračoval. Ze tří metrů neprostřelil Hudec, z levého kruhu Šimánek trefil tyčku, marný byl i Sičákův pokus. K power play se Jihočeši odhodlali až v posledních 15 vteřinách, ale vyrovnat nedokázali.

Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Vak (Veselý, Gřegořek), 34. Sičák (Kůrka, Mucha) - 18. Důras (Kočí), 26. Nouza (R. Pšurný), 32. R. Král (Padělek, J. Novák). Rozhodčí: Jeřábek, Kubeš - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 2711.
České Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, L. Poživil, Ptáček, Toman, Sičák - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Gulaš, Šimánek, Kotrla - Bílek, Mertl, Hřebejk - od 21. navíc Horák. Trenéři: Tlačil a Kupka.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Benda, Kočí, Zíb, Čížek, R. Bauer, J. Moravec - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, R. Pšurný - T. Sýkora. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Tabulka:
1. Č. Budějovice59224726153:16181
2. Znojmo59205727141:16577
3. Kladno59179825151:17877
4. Mladá Boleslav59186530148:15971

Reklama

Související témata: