Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 3:0Hokejisté Pardubic zdrtili Plzeň v přesilovkách a ujali se vedení v sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Rákos 1 : 0
26. Divíšek 2 : 0
32. Pivko 3 : 0

Hokejisté Pardubic porazili ve čtvrtfinále ČP play-off O2 extraligy na svém ledě Plzeň 3:0 a ujali se vedení v sérii hraném na čtyři vítězná utkání 3:2. O branky Východočechů se postarali Daniel Rákos, Tomáš Divíšek a Libor Pivko. Všechny branky vstřelili domácí v početní výhodě. Série pokračuje šestým zápasem v pátek na ledě Plzně.

Článek

Pardubice se musely obejít bez svého kanonýra Starého, do sestavy Moelleru se naopak zařadil útočník Koudelka, který posílil Východočechy po vyřazení Hradce Králové v semifinále první ligy. Plzeň už mohla využít centra Kracíka, jehož trápilo zranění kolena a objevil se jen v prvním utkání série.

Místo Starého naskočil do útoku ke Kolářovi a Koukalovi Rákos a nahradil zdravotně indisponovaného střelce dokonale. Ve čtvrté minutě fauloval Koukala při snaze zakončit Tomas a domácí početní výhodu využili už za devět vteřin. Rákos totiž v levém kruhu pro vhazování napřáhl a jeho rána tečovaná hokejkou bránícího Benáka zamířila přesně do levého horního rohu Cháberovy branky.

Zvýšit mohl v osmé minutě útočník Kolář, který se po Koukalově přihrávce řítil sám na plzeňského gólmana, ale ten zasáhl vyrážečkou. V 11. minutě se ocitl v dobré pozici Zohorna, nezakončil však podle svých představ. Na druhé straně v rohu vystartoval Lašák na Straku, vypíchl mu kotouč a byl rád, že Vlasák z těžké pozice u mantinelu netrefil odkrytou branku. Plzeň měla šance při Koukalově vyloučení, osamocený Vostřák v mezikruží však nezkrotil kotouč a po Dvořákově práci se také nepovedla dorážka Kovářovi.

Nadvakrát zvýšil Divíšek

Lašák se vyznamenal v závěru úvodního dějství. Při podobných situacích se dokázal přesunout, když z pravé strany zakončovali Tomas a pak těsně před sirénou Vostřák. Plzeň se tlačila do zakončení i po přestávce, ale ve 24. minutě Cháberu vyzkoušel z úhlu Tvrdík a potom domácí potrestali Adamského technický přestupek za vyhození puku do hlediště. V 26. minutě se protlačil přes Benáka k zakončení Divíšek a nadvakrát bekhendem protlačil puk do branky.

Pardubičtí byli při chuti a Divíšek se prosadil dokonce v oslabení do úniku přes Straku, ale faulovaný plzeňským kapitánem Cháberu nepřekonal. Ve 28. minutě přišli hosté o Vlasáka, který opustil led po srážce s Koukalem s bolavými zády.

Navíc domácí využili v 32. minutě i třetí plnohodnotnou přesilovku. Těsně před návratem Pácala na led k tomu ale došlo po sporné situaci. Smrek totiž ztratil puk, když ho hokejkou atakoval Divíšek, a po Bláhově střele pak dorazil do odkryté branky Pivko.

Náskok domácích mohl ještě zvýraznit po přečíslení obránce Píša. V závěru druhého dějství po Strakově přihrávce ztroskotal na Lašákovi opět Vostřák a domácí drželi bezpečný náskok. Navíc v 47. minutě mohl počtvrté inkasovat Chábera, Semorádův blafák ale skončil vedle pravé tyčky. Domácí se ubránili bez větších potíží i při Divíškově trestu a pardubičtí fanoušci ve vyprodané ČEZ Aréně už dlouho před koncem slavili výhru.

Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Rákos (Koukal, Havíř), 26. Divíšek (Čáslava, Pivko), 32. Pivko (Bláha, Divíšek). Rozhodčí: Husička, Hradil - Bádal, Pouzar. Vyloučení. 6:7. Využití: 3:0. Diváci: 10.020 (vyprodáno). Stav série: 3:2.
Pardubice: Lašák - Lojek, Čáslava, Píša, Havíř, Snopek, Kolář II - Cetkovský, Tvrdík, Somík - Kolář I, Koukal, Rákos - Zohorna, Divíšek, Pivko - Bláha, Koudelka, Semorád. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Plzeň: Chábera - Čakajík, Smrek, Dresler, Redlihs, Benák, Pácal - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Laš - od 41. navíc Lev. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: