Hlavní obsah

Třinec dále povedou trenéři Marek a Kopřiva

TŘINEC

Pavel Marek s Břetislavem Kopřivou zůstanou ve funkci trenérů hokejistů Třince i pro nadcházející extraligovou sezónu. Dvojici, která kolo před koncem základní části nahradila odvolaný tandem Antonín Stavjaňa - Jiří Juřík, klub potvrdil na čtvrteční tiskové konferenci.

Článek

Sportovní ředitel Marek a šéftrenér mládeže Kopřiva odkoučovali posledních šest zápasů Ocelářů v sezóně. S týmem v posledním kole dlouhodobé části zachránili výhrou ve Vítkovicích účast v play-off, ale v jeho předkole po pěti utkáních vypadli s Plzní. Přesto se jejich provizorní záskok změní v plnohodnotné působení na střídačce.

"Mužstvo pod jejich vedením v posledních šesti zápasech sezóny ukázalo zlepšenou výkonnost. To byl impulz k tomu, že se vedení klubu rozhodlo dát jim důvěru pro další sezónu," řekl viceprezident klubu Jan Czudek.

Rozdělené kompetence 

Bývalý reprezentační asistent Marek navíc dále bude působit na pozici sportovního ředitele, kompetence hlavního kouče si proto mezi sebe rozdělí s kolegou Kopřivou. "Budeme rovnocenná dvojice," podotkl Marek. "Ale taková nabídka se neodmítá. Vést extraligový tým je pro mě pořád čest," prohlásil trenér, který působil na třinecké střídačce v minulosti už několikrát.

Klub po nevydařené sezoně neplánuje radikální čistku v kádru. Jen brankář Roman Čechmánek oznámil, že v Třinci pokračovat nebude. Smlouvy dobíhají bekům Danielu Semanovi, Lubomíru Sekerášovi a útočníkovi Davidu Moravcovi. "Budeme jednat se všemi hráči. Ale tato fáze začíná až teď, protože nejdříve jsme chtěli mít vyřešenou otázku trenérů," poznamenal Czudek.

Přestavba kádru není nutná

Podle Marka není zásadní přestavba kádru nutná. Kostra celku a opory jako Peterek, Polanský, Květoň nebo Balej jsou pod smlouvami. Z Třince by je prý mohla odvést jen mimořádně lukrativní nabídka. "Nechtěli bychom každý rok kádr přeházet. Máme tady řadu výborných hokejistů, chtěli bychom to vhodně doplnit a posouvat mezi ně mladé kluky z řad odchovanců. Práce s vlastními juniory je jedním z našich hlavních cílů," naznačil Marek další hráčskou strategii Ocelářů.

Zařazování odchovanců bude podle vedení důležité i proto, že také třinecký klub zasáhla ekonomická recese. Czudek přiznal, že v nadcházejícím ročníku budou Oceláři hospodařit s nižšími ekonomickými zdroji.

"Rozpočet na příští sezonu bude o dvacet procent nižší. Je to částka v řádech desítek miliónů, ale pořád je to částka, se kterou se dá důstojně hrát," zdůraznil Czudek. Podle něj klub chce ulevit financím i redukcí hráčských smluv. Hokejistů by se to mohlo dotknout v oblasti prémií. "S hráči budeme diskutovat i o jejich platovém ohodnocení. Zejména ve vztahu pevná a pohyblivá částka platu," upozornil Czudek.

Reklama