Hlavní obsah

Bednář dvěma góly odvrátil vyřazení Slavie z play-off

Jirka G. NovákSport.cz

Čtvrtfinálová bitva mezi hokejisty Slavie Praha a Vítkovicemi bude ještě pokračovat. Stále ještě úřadující mistr odvrátil ve čtvrtek první hrozbu vyřazení, když v domácí O2 Areně vyhrál 5:3. Vítěznou branku vstřelil šest minut před koncem Jaroslav Bednář a Slavia snížila stav v sérii na 2:3 pro Vítkovice. Další zápas se hraje v sobotu v Ostravě.

Článek

První větší šance v zápase měli hosté, ale Furch ustál jak střelu Burgera zblízka tak výpad dvojice Kvapil, Strapáč v osmé minutě. Hned z protiútoku tak otevřela skóre Slavia. Brankář Štěpánek střelu Vašíčka ještě vyrazil, ale proti dorážce Červenky už neměl nárok.

O minutu později už to bylo o dvě branky. Vyloučení Ujčíka potrestal už po dvaceti vteřinách Bednář, jehož dělovka z první zapadla přesně k pravé tyčce Štěpánkovy branky. V desáté minutě dostal trest na 2+2 minuty Doležal a Vítkovice se mohly radovat ze snížení skóre. Rozhodčí Hradil sice dlouho Varaďovu dorážku probíral s videorozhodčím, ale nakonec ukázal do středového kruhu.

Už po devíti vteřinách druhé části musel Štěpánek zasahovat po nájezdu Hrušky z levé strany, ale jinak druhá třetina patřila Vítkovicím. Hubáček nejprve v 25. minutě přesilové hře vyrovnal a o čtyři minuty později dostal hosty do vedení Štefanka.

Nejistého Furcha vystřídal Neruda

Furchovi se nepovedlo u zadního mantinelu rozehrát puk, toho se zmocnil Hubáček a pro volného Štefanku už nebyl problém skórovat. Nejistého Furcha vzápětí vystřídal v brance Slavie Neruda. Domácí se dlouho nedostali ke kloudné příležitosti, až osm vteřin před návratem vyloučeného Strapáče vyrovnal z dorážky Hruška.

Zaváhání brankáře Slavie Dominka Furcha za svou brankoufoto: Právo/Lukáš Táborský

Obrovské štěstí měli Slávisté v 52. minutě, kdy Neruda vyrazil puk k volnému Hruškovi a hostující útočník trefil před odkrytou brankou tyčku! Za dvě minuty tak propukli v jásot fanoušci v červenobílých barvách. Důrazný Čermák vybojoval puk u zadního mantinelu, přihrál jej před branku Bednářovi a ten kotouč zametl do sítě.

V závěru ještě Vítkovice zkusily power play, ale Burger ve velké šanci Nerudu nepřekonal. Naopak do prázdné branky upravil na konečných 5:3 Vondrka.

Česká pojišťovna play-off, čtvrtfinále:
Slavia Praha - Vítkovice Steel 5:3 (2:1, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Červenka (Vašíček, Bednář), 9. Bednář (Červenka, Vondrka), 39. D. Hruška (Beránek, Kolařík), 54. Bednář (M. Čermák, Červenka), 60. Vondrka - 13. Varaďa, 25. Hubáček (Varaďa), 29. J. Štefanka (Hubáček). Rozhodčí: Husička, Hradil - Pešek, Bejček. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. Diváci: 6693.
Slavia: Furch (od 29. Neruda) - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Vašíček, Sloboda, Kolařík, Vyhlídal - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Růžička, Doležal - Endál, P. Jelínek, Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka, Ovčačík - Klimek, J. Štefanka, Krenželok - Varaďa, Burger, Hubáček - Strapáč, Hurtaj, Kvapil - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Treille. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: