Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 2:3Boleslav podlehla v prodloužení Kladnu a záchrana se jí vzdaluje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Kalla 0 : 1
38. Boháč 1 : 1
43. Důras 2 : 1
53. Pavlas 2 : 2
63. Nádašdi 2 : 3

MLADÁ BOLESLAV

Hokejistům nováčka z Mladé Boleslavi ze opět o něco vzdálila možnost záchrany, když v 8. kole skupiny o udržení v extralize podlehli Kladnu 2:3 v prodloužení. Na pátečního soupeře tak ztrácejí již sedm bodů, na Znojmo, které podlehlo v Českých Budějovicích po samostatných nájezdech, nadále šest. Rozhodující gól zápasu, který ovlivnila sporná situace z 53. minuty, vstřelil v čase 62:55 obránce Tomáš Nádašdi.

Článek

V úvodní oboustranně opatrné desetiminutovce měli velkou šanci na úvodní gól Kladenští, i když s přispěním náhody. Bělohlavovi totiž během první přesilovky zápasu sjela přihrávka tak, že řádně protáhl domácího gólmana Schwarze. Krátce poté neuspěl ani na dva pokusy Patera. V 11. minutě byl po akci Procházky v obrovské příležitosti Polanský, jeden z domácích hráčů mu však na poslední chvíli vložil do střely hůl.

Závěr úvodního dějství však patřil domácím. Ti si vykoledovali Frolíkův faul a během početní výhody měl slibnou možnost Sýkora. Na jeho střelu zblízka však stihl pohotově zareagovat Kopřiva v kladenské kleci. Pár vteřin před první sirénou dopřála kladenská obrana hned několik pokusů na protlačení puku za Kopřivova záda Bendovi, reprezentační gólman však horkou chvilku přestál bez úhony.

Výrazně bohatší na události byla druhá třetina. Ve 23. minutě Královu ostrou přihrávku usměrňoval při přesilovce na brankovišti Sýkora, puk však poslal těsně vedle Kopřivovy levé tyče. V polovině základní hrací doby však museli Mladoboleslavští na více než minutu do tří, a přestože se bránili statečně, jejich odpor zlomil vedoucím gólem Kalla, jenž svou bombu zacílil přesně pod horní tyčku.

Ve 34. minutě proti Schnabelovi, který dostal puk do dobré pozice na modré čáře, vyjížděl Kopřiva, domácí zadák ho však místo střely vytáhl z branky až ke kruhům pro vhazování, jenže Boháč poté jeho skákavou přihrávku minul. Chvilku na to mělo Kladno po prohřešcích Nouzy a Handlovského na celé dvě minuty k dispozici přesilovku pět na tři, proti pozorně bránícímu soupeři se však nedokázalo vůbec prosadit.

V čím dál nervóznější atmosféře, kdy diváci dali najevo svou nespokojenost s výroky sudích několika vhozenými odpadky na ledovou plochu, se však přece jen prosadil Boháč a důrazem v brankovišti vyrovnal. V samém závěru druhé části načala 110 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři také Mladá Boleslav, při níž navíc fauloval ještě Pavlas.

Přestože se domácí měli možnost poradit v kabině, z dvojnásobné početní výhody vůbec nic nevytěžili. V pokračující klasické přesilovce šli ale již do vedení, když napřáhl Důras a trefil přesně nad Kopřivovo rameno. O osudu zápasu mohla definitivně rozhodnout 53. minuta. Ve stoprocentní šanci před Schwarzem se nejprve objevil Pavlas, domácí gólman však pravým betonem dokázal puk zastavit a zdálo se, že to stihl na brankové čáře. Hra pokračovala, vpřed se vrhli domácí Pšurný s Boháčem, který přečíslení dvou na jednoho zakončil ukázkovým blafákem do bekhendu.

Svěřenci kouče Šindela si sice posléze vychutnali gólovou radost, ale po několika minutách o ni přišli. Sudí Polák zamířil do boxu časoměřičů prokonzultovat situaci po Pavlasově zakončení a po dlouhých debatách uznal gól hostí. Vteřiny odehrané poté tak jako by se nikdy neodehrály a radost domácích vystřídalo velké zklamání a rozčarování. Po protestech domácích se k telefonu vydal i druhý hlavní rozhodčí Homola, na verdiktu svého kolegy však již nic nezměnil.

V 54. minutě se pustil do křížku s dotírajícím Čurillou brankář Schwarz, jenž předtím jen těžko držel nervy na uzdě a s mnoha výtkami vůči sudím zahodil svou brankářskou masku. V normální hrací době však již rozhodující gól, který domácí tak moc potřebovali, nepadl. Na konci třetí minuty nastavení pak nabil Čurilla Nádašdimu, jenž propálil Schwarze.

8. kolo skupiny o udržení hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Geus Okna Kladno 2:3 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Boháč (Klimenta, Důras), 43. Důras (Klimenta, Zíb) - 31. Kalla (Nádašdi), 53. Pavlas (Patera, Bělohlav), 63. Nádašdi (Čurilla). Rozhodčí: Homola, Polák - Čížek, Prchal. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 3236.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, J. Moravec, Zíb, Čížek, R. Bauer, Schnabel - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, R. Pšurný - Gajovský, T. Sýkora, Benda. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Hořava, Šmach, Trončinský - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, F. Mrázek, Kuchler - Frolík, Kalla, Horna - T. Polanský, Stieler, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata: