Hlavní obsah

Adamský: Pardubice si myslely, že odjedou s rukama nad hlavou

PLZEŇ

Tohle bude ještě pořádné drama. Plzni se před domácími fanoušky podařilo odvrátit první mečbol a o postupujícím do semifinále se rozhodne až v neděli v Pardubicích. Vděčit za to Západočeši můžou hlavně Pavlu Vostřákovi, který se trefil dvakrát, a Martinu Adamskému, autorovi zbylé trefy. „Šance jsou padesát na padesát. Sice hrají doma, my jsme ale teď na koni,“ prohlásil Adamský.

Článek

Plzeň především v úvodních dvou třetinách předvedla vynikající hokej, svému soupeři téměř nic nedovolila. „Vlítli jsme na ně, k ničemu jsme je nepustili,“ souhlasil Martin Adamský. Svou převahu navíc Západočeši dokázali přetavit ve tři góly, které mužstvo uklidnili. „Chtěli jsme být důraznější před brankou, hladovější po gólech,“ řekl Pavel Vostřák.

Právě on byl hlavním hrdinou, Jána Lašáka překonal hned dvakrát. I když jeho branku na 3:0 musel posvětit až videorozhodčí. Nebylo totiž jasné, jestli puk skutečně přešel brankovou čáru. „Na sto procent jsem si jistý nebyl, ale viděl jsem, že jeho lapačka skončila až za tyčkou. Na videu asi puk vidět nebyl, protože byl v lapačce, ale nakonec to dobře dopadlo,“ oddychl si Vostřák.

Za nerozhodného stavu 3:3 na zápasy se tak nyní série přesouvá do Pardubic, kde už se musí rozhodnout. „Každý bude hrát na to, aby neudělal chybu,“ myslí si Vostřák, který zároveň odmítá, že by jeho týmu docházely síly. „V tom rozhodně problém nebude.“ Jeho slova potvrzuje i Adamský. „Hráli jsme na čtyři lajny a to je strašně znát. Síly se našetří.“

Vzpomínky na 5 let starou sérii se vrací

Kdo je tedy před klíčovým soubojem favoritem? Těžko říct. „Vidím to padesát na padesát. Sice hrají doma, my jsme ale teď na koni. Mysleli si, že odsud pojedou s rukama nad hlavou, ale bohužel...,“ rýpl si Adamský do svého soka. „Pod tlakem jsou ale Pardubice. Ony musí. Ne my,“ dodal.

Leckomu tak přijdou na mysl pět let staré zážitky, které se těm dnešním dosti podobají. I tehdy dospěla čtvrtfinálová série za stavu 3:3 do sedmého zápasu, i tehdy se hrál rozhodující duel v Pardubicích. A dál šla po heroickém výkonu Plzeň. „Kdyby to tak dopadlo i teďka...,“ zasnil se Vostřák a raději větu nedořekl.

Reklama

Související témata: