Hlavní obsah

Sudí zpětně uznali vyrovnání Kladna u videa

Martin KézrPrávo

O tom okamžiku se bude v Mladé Boleslavi ještě hodně dlouho mluvit. Vypadalo to, že domácí se štěstím odvrátili závar před Schwarzem a po bleskově sehraném přečíslení Boháč v 53. minutě skóroval. Domácí by tím zvýšili na 3:1 a zřejmě definitivně urvali tři body, kterým by Kladno zatáhly zpět do barážové hrozby.

Článek

Rozhodčí ale hned signalizovali, že se jdou podívat na video, zda po dorážce kladenského Pavlase o jedenáct vteřin dřív puk přece jen nepřešel brankovou čáru.  Nakonec se té konzultace zúčastnili oba hlavní a dospěli k závěru, že Kladno dosáhlo gólu. Rozčilený domácí brankář Schwarz řval, že to tak být nemohlo, na domácí střídačce plály emoce a celý stadión pískal, sudí ale trvali na svém verdiktu.

Místo boleslavského vedení o dva góly bylo srovnáno na 2:2. „Byl bych hodně nerad, kdyby právě tento kontroverzní moment měl řešit celou tajenku, kdo skončí ve skupině o záchranu poslední,“ tvrdil domácí trenér Jaromír Šindel. Rozhodčí pak měli po utkání před rozvášněným davem fanoušků problém dostat se bez úhony do kabin.

Středočeské souboje nováčkovi nesvědčí, s Kladnem hrál v této sezóně už posedmé, ale ani jednou však nad ním nezvítězil v normální hrací době. „To bolí, ale všechny zápasy si byly ale dost podobné. Herně jsme možná lepší, jenže soupeř těží z vynikajícího výkonu gólmana Kopřivy,“ prohlásil Šindel.

Kladno si splnilo cíl, nevracet se včera z boleslavského ledu s prázdnou. „Měli jsme před zápasem dost důraznou řeč k týmu, hlavně těm mladším hráčům se musela připomenout vážnost situace. Aby si uvědomili, jak se má hrát o udržení v extralize,“ uvedl asistent kouče Petr Kasík. V ohrožení je teď Znojmo, které vyhrálo jediné z posledních pěti utkání a zítřejší souboj s Boleslaví pro ně může být existenční.

Reklama