Hlavní obsah

Vítkovice znovu neuspěly, Slavia srovnala stav série na 3:3

OSTRAVA

Vítkovičtí hokejisté nedokázali ve čtvrtfinálové sérii se Slavií využít ani druhý mečbol a úřadujícímu mistrovi podlehli 3:7. Pražané v sobotu přežili v průběhu druhé třetiny drtivý tlak domácích, v jejím závěru navíc šla po Červenkově gólu do vedení 3:2. To pak v závěrečné části ještě navýšili. Hattrick nastřílel Roman Červenka. O postupujícím do semifinále tak rozhodne až pondělní sedmý zápas v pondělí v Praze.

Článek

Utkání začalo svižně, už ve třetí minutě se před Štěpánka dostal po pasu Bednáře Kadlec, vítkovického gólmana ale trefil jen do hrudi. Hned z protiútoku prověřil Nerudu Ujčík, po další střele Jurečky zazvonila za již překonaným Nerudou tyčka. V osmé minutě hrála Slavia první přesilovku a dokázala ji zužitkovat. Vašíček nahodil puk na branku a před Štěpánkem stačil Micka změnit směr jeho letu. Vítkovický gólman se po touši ještě natahoval, i videorozhodčí ale potvrdil, že jej zachytil až za čárou.

Ve 13. minutě našel Vondrka před brankou operujícího Červenku a Štěpánek nepříliš razantní střelu propustil mezi betony. Kouč Ostravanů Alois Hadamczik na to zareagoval tak, že mezi tři tyče poslal Marka Pince, který si tak v letošním play-off připsal premiérový start. Domácím se do přestávky podařilo snížit. Jurečkovu bombu od modré ještě Neruda vyrazil, na bekhendovou dorážku Ujčíka už byl krátký.

Z drtivého tlaku Vítkovic jen jeden gól

Na začátku druhé části Slavia prohospodařila více než osmdesátivteřinovou přesilovku 5 na 3. Obránce Sloboda sice napřáhl hned čtyřikrát, Pince ale zaměstnal jen jednou, ostatní pokusy mířily mimo. Hru ve dvojnásobné početní převaze si záhy vyzkoušely i Vítkovice. Největší možnost přišla již při klasické přesilovce. Kvapil se od pravého mantinelu probil až před Nerudu, ten se ale v brankovišti roztáhl a zabránil brance.

Ve 33. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Slávistická obrana dopřála až příliš mnoho volného místa Štefankovi, ten si objel celou branku a bekhendovou střelou z otočky překonal Nerudu. Za další dvě minuty mohl být obrat dokonán, Krenželok ale v úniku dvou na jednoho nechal vyniknout Nerudovu lapačku.

Červenka dovršil hattrick

V době největšího náporu domácích přišel zbytečný faul Krsteva a slávisté přesilovku dokázali využít. Červenka vypálil od modré a svým druhým gólem v zápase a pátým v play-off vrátil Pražanům vedení. Po pěti minutách hry ve třetí části domácí zapomněli na Bednáře, ten si vybruslil od mantinelu až před Pince a střelou zápěstím zvýšil na 4:2.

V 50. minutě poslal hosty již do tříbrankového vedení Micka, které těžil ze svého důrazu v brankovišti, odkud došťouchal puk za čáru. Domácím ještě svitla naděje v 52. minutě, kdy Hubáček dorážel při přesilovce kotouč do odkryté klece. Ta ale definitivně zhasla o necelou minutu později.

<span>Krstev rozehrál za slávistickou brankou tak nešťastně, že vyslal do samostatného nájezdu Červenku. Slávistický šikula přelstil Pince bekhendovou kličkou a dovršil svůj hattrick. V poslední minutě pak pečetil skóre na konečných 7:3 Doležal. O postupujícím do semifinále tak rozhodne až sedmý zápas, který je na programu v pondělí v Praze.</span>

Čtvrtfinále play-off hokejové O2 extraligy:
Vítkovice Steel - Slavia Praha 3:7 (1:2, 1:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 19. Ujčík (Jurečka, Burger), 33. Štefanka (Krenželok, Krstev), 52. Hubáček (Jurečka, Ujčík) - 8. Micka (Vašíček, Doležal), 13. Červenka (Vondrka, Bednář), 38. Červenka (Kadlec), 46. Bednář (Vondrka), 50. Micka (Jelínek, Kadlec), 53. Červenka, 60. Doležal (Beránek, Hruška). Rozhodčí: Minář, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:2. Diváci: 9398 (vyprodáno).
Vítkovice: Štěpánek (13. Pinc) - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka - Klimek, Štefanka, Krenželok - Varaďa, Burger, Hubáček - Strapáč, Hurtaj, Kvapil - Ujčík, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, V. Růžička ml., Doležal - Jelínek, Čermák, Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
STAV SÉRIE: 3:3.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články