Hlavní obsah

Plzeňští pořadatelé dostali za chování fanoušků pokutu 30 000 Kč

PLZEŇ

Plzeňští pořadatelé pátečního čtvrtfinálového utkání hokejové extraligy mezi domácím Lassersbergerem a Moellerem Pardubice dostali od disciplinární komise pokutu 30 000 korun za nesportovní chování fanoušků. Ti ve vypjaté koncovce šestého vzájemného duelu házeli na hrací plochu předměty. Informoval o tom ředitel Asociace profesionálních klubů Stanislav Šulc.

Článek

Komise rozhodla ve zkráceném řízení. Klub musí pokutu zaplatit do 30. dubna, může ale proti rozhodnutí také podat odpor. Plzeňští pořadatelé se už před verdiktem disciplinárky ohradili proti tvrzení pardubických hráčů, že v závěru duelu byly v hledišti v ohrožení jejich manželky a děti. Ředitel klubu Jaromír Zavoral v tiskovém prohlášení uvedl, že podle jeho názoru pořadatelská služba za pomoci městské policie situaci plně zvládla.

V utkání, v němž si Západočeši vynutili výhrou 3:1 nedělní sedmou, rozhodující bitvu o semifinále, vzplály emoce po pokusu kapitána Lasselsbergeru Martina Straky trefit při power play soupeřovu prázdnou branku. Ve středním pásmu ho u mantinelu srazil pardubický bek Petr Čáslava a na ledě i v hledišti se strhla mela.

Dostatečná jednozápasová sankce

Disciplinárka události vyhodnotila a dále rozhodla, že automatické zastavení činnosti na jeden zápas pro hráče, kteří dostali za účast v bitce trest ve hře, je dostatečnou sankcí. Plzeňský Radek Matějovský a pardubičtí Čáslava a Jiří Cetkovský se tak dalšímu případnému trestu vyhnou.

Pardubičtí ještě požadovali dodatečné potrestání Petera Smreka a Pavla Vostřáka, neuspěli ale stejně jako s žádostí o přehodnocení trestu pro Čáslavu, neboť se podle nich nejednalo o likvidační zákrok, jak jej označili rozhodčí v oficiálním zápisu. "Nesouhlasíme s tím, že to byl likvidační faul. Petr Čáslava nikdy nebyl hráčem, který by ve své kariéře měl za sebou fauly likvidačního charakteru. Do zákroku nešel s úmyslem zranit protihráče," uvedl pardubický generální manažer Zbyněk Kusý na klubovém webu.

Východočeši zároveň podali komisi rozhodčích protest proti výkonu hlavních arbitrů Pavla Mikuly a Milana Mináře. "Jde nám o samostatný nájezd Libora Pivka za účasti Tomáše Divíška těsně po vstřelení branky na 1:3 z našeho pohledu. Na semináři rozhodčích před play off byla stanovena kritéria, dle kterých lze nařídit trestné střílení. V tomto případě šlo o popsanou situaci, za kterou musí být nařízeno trestné střílení. V pátek rozhodčí posoudili, dle našeho názoru, tuto věc chybně," uvedl Kusý.

Reklama