Hlavní obsah

Boleslav využila ve Znojmě tři přesilovky a vyhrála v prodloužení

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve Znojmě ve skupině o udržení v extralize 3:2 a stále si udrželi naději na vyhnutí se baráži. Tři kola před koncem ztrácí Mladá Boleslav na předposlední Znojmo pět bodů. O vítězství mladoboleslavských hokejistů v neděli rozhodly tři využité přesilové hry.

Článek

Znojmu přitom dokonale vyšel vstup do zápasu. Ve 4. minutě Erat nahodil puk před branku, směr kotouče změnil Dopita a brankář Schwarz nestačil zareagovat. Domácí hokejisty náskok uklidnil, dobře bránili už ve středním pásmu a celých deset minut soupeře nepustili k vážnějšímu ohrožení brankáře Trvaje.

Ovšem ani Znojmo se navzdory územní převaze nedostalo do vyloženější příležitosti a většinu šancí kryl brankář Schwarz. Mladá Boleslav se dostávala do tempa pomaleji, ale ještě do konce třetiny srovnala herně krok. Dvakrát se ocitl před Trvajem Král, který ale v rozhodujícím momentu netrefil přesně kotouč.

K vyrovnání napomohla Mladé Boleslavi v úvodu druhé třetiny přesilovka při vyloučení domácího útočníka Davídka. Po Nouzově přihrávce prostřelil brankáře Trvaje Král.

Hosté získali po vstřeleném gólu větší chuť, jejich rychlé výpady do znojemské obrany hrozily stálým nebezpečím. Po půlhodině hry nedotáhl blafák Boháč, kterého zahákoval těsně před zakončením akce domácí Růžička. V přesilovce ale hosté kupili chybu na chybu a na Trvaje nevyslali ani jediný kotouč.

Naopak Znojmo zanedlouho po vyloučení Čížka proměnilo početní výhodu v druhou branku, kterou vstřelil od modré čáry obránce Bičánek. Hokej nabral v závěru druhé třetiny na rychlosti, ale také na nervozitě, a po rvačce, kterou vyprovokoval Benda, putovali čtyři hokejisté na trestnou lavici.

Větší aktivitou vynikala v závěrečné třetině Mladá Boleslav, která se zoufale snažila o zvrat, kombinační akce hostů ale svazovaly křečovitost a nepřesnost. Trestuhodným způsobem propásl možnost vyrovnat Handlovský, jenž se po Králově akci ocitl zcela sám před znojemskou brankou, kterou ale netrefil.

Vyrovnat se ale hostům nakonec podařilo čtyři minuty před koncem třetí třetiny při vyloučení Erata. Po Klimentově přihrávce z rohu kluziště nestačil Trvaj zareagovat na dělovku obránce Zíba od modré čáry.

V závěru ještě mělo Znojmo možnost strhnout vítězství na svou stranu v přesilovce, což se mu ale nepodařilo. Trenéři Mladé Boleslavi se s bodem nechtěli spokojit a 37 sekund před koncem zkusili hru bez brankáře, ale snaha o tříbodový zisk v normální hrací době vyšla naprázdno. V druhé minutě nastavení však usedl na trestnou lavici domácí Demel a početní výhodu zužitkoval rozhodující brankou Důras.

9. kolo hokejové extraligy, skupina o udržení:
Znojemští Orli - BK Mladá Boleslav v prodl. 2:3 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Dopita (Erat, Tesařík), 35. Bičánek (Tesařík, R. Procházka) - 24. R. Král (Nouza), 56. Zíb (Klimenta), 63. Důras (Zíb, Klimenta). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:3. Diváci: 2772.
Znojmo: Trvaj - Rýgl, Mojžíš, Tesařík, Bičánek, Švrček, Vyrůbalík, J. Mrázek - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, Čachotský, Demel - M. Růžička, Haman, Sajdl - Kucharczyk, Plášek, Davídek - R. Procházka. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, J. Moravec, Zíb, Čížek, R. Bauer, Mocek - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, R. Pšurný - Gajovský, T. Sýkora, Benda - Kazionov. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice