Hlavní obsah

Adamský v nastavení trefil plzeňský postup

PARDUBICE

Plzeň se z předkola vydrápala nečekaně až do semifinále. Postup ji na pardubickém ledě trefil v čase 86:07 Adamský, jenž střelou k tyčce v druhém prodloužení ukončil nelítostný sedmý souboj série. "Byl to nejhezčí moment kariéry," vyprávěl Adamský při vzpomínkách na to, jak spatřil puk za zády brankáře Východočechů Jána Lašáka.

Článek

„Po Strakově přihrávce jsem pálil do protipohybu brankáře a vidět puk v síti, to byl nejhezčí moment kariéry,“ líčil 27letý útočník Martin Adamský.

Teprve potřetí v historii play off neměl sedmý zápas vítěze v základní hrací době a prodlužoval se poprvé od sezóny 2006/07, kdy bylo zavedeno pravidlo, že rozhodující duel série musí ukončit gól ze hry a nikoli samostatné nájezdy. „Bylo to o vůli, ale v kabině vládla pohoda. Jedli jsme banány a říkali si, že budeme chodit na led tak dlouho, než to rozhodneme,“ usmíval se plzeňský kapitán Martin Straka.

„V prodloužení jsme stáhli hru dokonce na dva útoky a mysleli na to, že sedmý zápas v Pardubicích umíme vyhrávat. Čekalo se na chybu,“ říkal Pavel Vostřák, pamětník postupu Plzně do semifinále 2004.

Domácím hráčům nebylo do řeči. „Jsem psychicky vycucaný, zodpovědnost v nastavení byla zdrcující,“ ulevil si gólman Ján Lašák. „Nedali jsme šance a je tu bolestivý konec,“ řekl útočník Libor Pivko.

Plzeňský obránce Jaroslav Nedvěd si po výhře neodpustil obscénní gesta na diváky. „Byl jsem v transu, soupeř hodně provokoval,“ hájil se. „Je to ubožák,“ reagoval Pivko. Domácím chyběli po páteční bitce v Plzni potrestaní Čáslava a Cetkovský. Hosté ze stejného důvodu postrádali Matějovského, navíc západočeskému klubu disciplinárka vyměřila pokutu 30 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu.

Reklama

Související témata: