Hlavní obsah

Bylo to hodně těžké, přiznal Pivko po prohře v druhém nastavení

Pardubickým hokejistům nebylo po klíčovém zápase čtvrtfinále s Plzní příliš do řeči. Zklamání by se dalo v prostorách jejich domovské ČEZ Areny krájet. Dosud možná až nečekaně úspěšná sezóna pro ně totiž skončila. "My jsme si říkali, že musíme hodně střílet, protože gól může padnout z čehokoliv, bohužel Plzeň byla šťastnější," smutnil po utkání Pivko.

Článek

Jako první se před novináře postavil Libor Pivko, který v nedělním duelu zachránil pro Moeller alespoň prodloužení. "Bylo to těžké v obou směrech, jak na fyzičku, tak i na psychiku. My jsme s tím chtěli hned zkraje něco udělat, měli jsme pár vyložených šancí, ze kterých jsme ale nedali gól. Bylo to však těžké na obě strany, pro nás i pro Plzeň," řekl.

Průběh prodloužení ukazoval, že ho může rozhodnout náhodná akce. "My jsme si říkali, že musíme hodně střílet, protože gól může padnout z čehokoliv, bohužel Plzeň byla šťastnější. Neřekl bych, že byla střelecky lepší, ale dneska byla šťastnější a dala gól v prodloužení. To rozhodlo," uvedl po utkání Pivko.

Pardubické mužstvo v utkání dvakrát lacino inkasovalo. Pro hráče proto bylo velmi nesnadné dovést zápas alespoň do prodloužení. "Věděli jsme, že už není co ztratit, že není cesta zpátky a že buď dáme gól, nebo bude konec sezóny. Ke konci třetí třetiny jsme branku dali, to nás drželo nad vodou a chtěli jsme to rozhodnout v prodloužení. Bohužel to nevyšlo," řekl Pivko.

Pivko: Sedmý zápas je loterie

Málokdo z aktérů nedělního utkání zažil tak dlouhé prodloužení. "Ale já to zažil v Americe na farmě, že jsme vyhráli až ve třetím prodloužení. Pro obě mužstva je to stejné a je to hodně o štěstí, kdo vystřelí a dá gól," prohlásil Pivko, který ani nepostřehl, že soupeř v druhém prodloužení stáhl hru na dvě pětky.

Ve chvíli, kdy Ján Lašák inkasoval rozhodující gól, ho jen napadlo, že je definitivní konec sezóny. "Celou sezónu jsme hráli dobře, výborný hokej a ten sedmý zápas, to je trošku loterie, která dnes vyšla Plzni," uzavřel Pivko.

Hodně smutný byl brankář Lašák. Zvláště ho mrzel třetí gól na začátku třetí třetiny, kdy pustil za svá záda puk vystřelený ještě za modrou čárou. "Člověk zažije ve sportu i v životě velké zklamání a je to těžké. Teď nemohu v paměti hledat nějaké další, které je tak velké jako toto," připustil Lašák.

Jsem z toho hotový, smutnil Lašák

Zvláště pro gólmany je pocit zodpovědnosti obrovsky zavazující, každá jejich chyba je vidět nejvíc. "Já věděl, že musím mančaft podržet, je to moje úloha, jsem za to zodpovědný, proto jsem tady. Cítil jsem na sobě tu zodpovědnost, a mám-li říci pravdu, tak jsem z toho psychicky úplně vycucaný. Kdybychom vyhráli, tak bych se těšil, ale teď? Jsem z toho úplně hotový," prohlásil Lašák.

Před sérií se cítil v dobré fyzické kondici, podle svých slov makal jako nikdy předtím, "Připravoval jsem se na to, ale jak říkám, psychicky jsem úplně na dně," přiznal Lašák.

V Pardubicích již zažil nejen úspěch v podobě titulu, ale také nepostup do play off. "Zažil jsem tady všechno, prohráli jsme ve finále, vyhráli jsme titul, škoda, byli jsme letos druzí, mohli jsme jít dál. Nestalo se, tak je tam velké zklamání jako vždy, když se něco nepovede."

Marně pátral v paměti, zda někdy zažil podobně dlouhý zápas. "Přesně nevím, ale je možné, že jsem na farmě nějaké takové prodloužení hrál, ale s určitostí to nemohu říci," podotkl Lašák.

Zatím neměl ani jasno o tom, jak celou sezónu uzavře. "Nedá se říci, že dneska někam půjdu, nejraději budu někde sám, ale fakt nevím," prohlásil Lašák.

Reklama

Související témata: