Hlavní obsah

V semifinále je Slavia, o vyřazení Vítkovic rozhodla během tří minut

OSTRAVA

Hokejisté Slavie Praha doplnili čtveřici semifinalistů v domácí extralize. V rozhodujícím sedmém čtvrtfinále porazili doma v O2 Areně Vítkovice 2:1 díky dvěma gólům v rozmezí tří minut poslední třetiny. Slavia prohrávala v sérii už 1:3 na zápasy, přesto dokázala nepříznivý stav zvrátit a vyhrála i klíčový duel před vlastními fanoušky. V semifinále bude soupeřem stále úřadujícího mistra Plzeň.

Článek

První šanci v zápase měli domácí, když už ve druhé minutě putoval na trestnou lavici Štefanka za zdržování hry. Jenže Hruška z bekhendu nedokázal překonat Štěpánka, jenž dostal přednost v brance Vítkovic. Největší šance hostí se pak zrodila rovněž v početní výhodě. Kvapila v jasné příležitosti u pravé tyčky totiž nadvakrát vychytal Neruda, nejprve dobře zásahl betonem a úspěšný byl i při dorážce.

Famózní zákrok předvedl na druhé straně i Štěpánek. Při přesilovce Slavie v 22. minutě už ležel na zemi, když na něj pálil Bednář, přesto ještě dokázal nastavit puku svou lapačku. I díky tomu mohly jít Vítkovice v polovině zápasu do vedení. Drtina nedokázal udržet puk za svou brankou před dotírajícím Strapáčem, ten jej předal volnému Kvapilovi a Neruda neměl šanci.

Slavia zápas otočila

Hosté byli rázem na koni a Neruda musel hasit další šance vítkovických hráčů. Treille neuspěl zblízka, vzápětí se neujala ani dělovka Krsteva. V 35. minutě zase na druhé straně Štěpánek vyrazil střelu Vondrky a najíždějícího Bednáře včas zastavil nedovoleně Klimek.

Slavia vyrovnala v 44. minutě. Kadlec vypálil od modré čáry, puk se odrazil od zadního plexiskla zpátky před branku k volnému Jelínkovi a ten dopravil puk za překvapeného Štěpánka. Za další tři minuty Slavia zápas otočila. V přečíslení Bednář vyzval ke skórování Červenku, jenž si počkal na pohyb gólmana a suverénně zavěsil k pravé tyči.

O minutu později mohli kosté kontrovat, ale Neruda ani vleže nekapituloval při dorážkách vítkovických hráčů před brankovištěm. Od 55. minuty hrály Vítkovice přesilovku pět na tři, ale ránu Burgera Neruda chytil a při teči Varadi mu pomohlo i štěstí. V závěru zkusili hosté power play a málem inkasovali další gól, Vondrka však netrefil prázdnou branku.

Česká pojišťovna play-off, čtvrtfinále:
Slavia Praha - Vítkovice Steel 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 44. Jelínek (Kadlec), 47. Červenka (Bednář, Vašíček)  - 30. Kvapil (Strapáč). Rozhodčí: Minář, Polák - Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. Diváci: 11 385.
Slavia: Neruda - Kadlec, Špelda, Drtina, Žižka, Vašíček, Sloboda, Kolařík, Vyhlídal - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Růžička, Doležal - Endál, P. Jelínek, Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Trnka, Ovčačík - Klimek, J. Štefanka, Krenželok - Varaďa, Burger, Hubáček - Strapáč, Hurtaj, Kvapil - Ujčík, R. Hruška, Svačina - Treille, Ondřej. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Konečný stav série: 4:3.

Reklama

Související témata: