Hlavní obsah

Semifinále začne ve středu na Spartě, v pátek pak na Slavii

PRAHA

Semifinále hokejové extraligy začne se středu v pražské Tesla Aréně, kde odstartuje série mezi Spartou a Karlovými Vary. V pátek vypukne souboj mezi mistrovskou Slavií a Plzní v pražské O2 Areně. Dvojice určila definitivně až dnešní výhra Slavie 2:1 v sedmém čtvrtfinálovém utkání nad Vítkovicemi. Všechny semifinálové zápasy začínají v 17:00 a vysílá je Česká televize.

Článek

Sparta s Karlovými Vary bude hrát v play-off poprvé, protože Západočeši se do vyřazovací části dostali teprve potřetí a ve vzájemném klání se za tuto krátkou dobu nepotkali. V této sezóně má mírně lepší bilanci Sparta, protože dvakrát vyhrála v základní hrací době, jednou podlehla v prodloužení a jednou vyšla bodově naprázdno.

Slavia se potkala s Plzní v prvním kole play-off v roce 1996, kdy vyhrála jednoznačně 3:0 na zápasy. V této sezoně měli slávisté navrch, když vyhráli třikrát, z toho jednou až po samostatných nájezdech. Jen jednou se radovali Západočeši po výhře 5:4 v prodloužení.

Program semifinále play-off
Slavia - Plzeň
1. zápas: 20. března, 2. zápas: 21. března, 3. zápas: 24. března, 4. zápas: 25. března, příp. 5. zápas: 27. března, příp. 6. zápas: 29. března, příp. 7. zápas: 31. března.
Sparta - Karlovy Vary
1. zápas: 18. března, 2. zápas: 19. března, 3. zápas: 22. března, 4. zápas: 23. března, příp. 5. zápas: 26. března, příp. 6. zápas: 28. března, příp. 7. zápas: 30. března.

Reklama