Hlavní obsah

Ručinský by mohl zasáhnout do semifinále proti Karlovým Varům

PRAHA

Martin Ručinský by se mohl po dlouhé zdravotní pauze vrátit do sestavy pražské Sparty a pomoci svému týmu v semifinálové sérii extraligy proti hokejistům Karlových Varů. Osmatřicetiletý útočník měl i po operaci, kterou v průběhu sezony podstoupil, přetrvávající potíže s kyčlí. Naposledy se v soutěžním utkání objevil na ledě koncem října.

Foto: HC Sparta Praha

Martin Ručinský na tréninku Sparty

Článek

Ručinský v úterý nechyběl na tréninku Sparty, led však opustil o dost dříve než jeho spoluhráči. "Martin trénuje, my jsme věřili, že už teď by do toho mohl vlétnout, protože jsme říkali, že v případě postupu do semifinále je to hodně nadějné. Myslím, že nadějné to je, ale on se ještě necítí zcela připravený," řekl novinářům trenér František Výborný.

V prvním semifinálovém utkání však Ručinský ve středu s jistotou nenastoupí. "To určitě ne, ale uvidíme dál," prohlásil Výborný. Vše podle jeho slov závisí na tom, jak se sám hráč bude cítit. "Nejde o to kam s ním, ale on sám si navíc myslí, že mužstvo hrálo dobře a bude těžké do toho nějak zasahovat. Já však myslím, že ty možnosti nastanou. Až on řekne, že jde, tak na to budeme jako trenéři reagovat. Samozřejmě bychom byli rádi," doplnil Výborný.

Ručinský naskočí možná jen na jednu třetinu

Podle sparťanského kouče má Ručinský týmu stále co nabídnout, jen se musí dostat zpět do zápasového rytmu. "Skutečně záleží na tom, jak on se bude cítit. Já bych byl rád, kdyby třeba odehrál půl zápasu, třetinu nebo dvě, aby se do toho dostal. Pořád si myslím, že on tomu mužstvu může hodně pomoct, nejen psychicky, ale i na tom ledě. Je prostě hráčem s velkým H."

Zkušený forvard Ručinský, olympijský vítěz z Nagana, je prý velmi blízko návratu na led, který však byl původně plánován již na začátek druhé poloviny ledna a posléze několikrát posunut. "Dnes už může na 90 procent, ale v play off je potřeba na 110. Po takové pauze to není ani pro takového hráče jednoduché. Všichni bychom to vítali, ale už je to asi od 18. kola," mírnil optimismus Výborný.

Reklama

Související témata: