Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Č.Budějovice 1:2Mladá Boleslav bude hrát baráž o extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Nouza 1 : 0
12. Huml 1 : 1
39. Gulaš 1 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi skončí v extralize poslední a čeká je baráž o účast v nejvyšší soutěži s vítězem finále první ligy mezi Ústím nad Labem a Kometou Brno. Středočeši prohráli v 10. kole skupiny o udržení doma s Českými Budějovicemi 1:2 a na předposlední Znojmo ztrácejí dvě kola před koncem sedm bodů.

Článek

Orli v úterý vyhráli na ledě Kladna 3:2 v prodloužení. Mountfield zdolal Mladou Boleslav v osmém vzájemném utkání teprve podruhé a definitivně unikl ještě teoretické hrozbě baráže.

V úvodu byli aktivnější hosté, ale domácí podržel gólman Schwarz. Vyznamenal se především ve čtvrté minutě, kdy po Bauerově chybné rozehrávce vyrazil střelu osamoceného Melichárka. Vzápětí se radovali z vedení Středočeši. Nouza využil toho, že měl Turek zakrytý výhled a nahození mladoboleslavského útočníka si našlo cestu do branky.

V přesilovce se pak domácí ubránili, Schwarz vykryl i Gulašovu střelu v přečíslení, ale ve 12. minutě už jel Mountfield ve třech proti jedinému bránícímu hráči a po Hudcově přihrávce zblízka vyrovnal Huml. Šance Vrbaty a Důrase domácím vedení nevrátily, hosté hrozili z rychlých brejků.

V úvodu druhé třetiny hráli domácí přesilovku po vyloučení Veselého, ale obránce Moravec zblízka minul branku. Na druhé straně se neprosadil v závaru Bílek, v přesilovce pak netrefil odkrytou branku Veselý. V oslabení unikl Sýkora, byl faulován Macháčkem, ale Mladoboleslavští se ve zkrácené početní převaze ani pak při Humlově trestu nedokázali dostat k výraznému ohrožení Turka.

V další dobré střelecké pozici nezamířil přesně českobudějovický talent Horák, marné snažení domácích o důležité body dokumentovala Nouzova střela do Turkovy vyrážečky. Naopak 76 vteřin před koncem druhé části vyjel zpoza branky Gulaš, vystřelil přes stínící hráče a Jihočeši dovršili obrat skóre.

Mladoboleslavští odolali v oslabení po faulu Handlovského ze závěru druhého dějství, ale pak se marně snažili vyrovnat. Zíb z dorážky netrefil branku, Bendovu ránu kryl Turek, změnu stavu nepřinesly ani dvě přesilovky domácích. Až v té druhé měl šanci Nouza, pak se po Důrasově střele nedostal k dorážce Klimenta. Ani závěrečný pokus o nápor a 51 vteřin trvající power play už extraligovému nováčkovi naději na odvrácení baráže nepřinesla.

10. kolo skupiny o udržení hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield České Budějovice 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Nouza (J. Novák, R. Král) - 12. Huml (M. Hudec, Melichárek), 39. Gulaš (Šimánek, Melichárek). Rozhodčí: Turčan, Šindler - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 2500.
Mladá Boleslav: Schwarz - J. Novák, Kočí, J. Moravec, Zíb, Mocek, R. Bauer, od 23. navíc Čížek - Nouza, R. Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Důras - Padělek, D. Vrbata, Benda - R. Pšurný, od 23. navíc Kazionov, T. Sýkora. Trenéři: Šindel, Šejba a Gudas.
České Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Macháček, Sičák, Frolo, L. Poživil - Hřebejk, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Šimánek, Gulaš, Kotrla - Horák, Mertl, Bílek. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.

Reklama

Související témata: