Hlavní obsah

Plzeň šesti brankami zostudila Slavii, řádila Strakova formace

Jan ŠkvorSport.cz

Tak tohle nečekal snad vůbec nikdo! Hokejisté Plzně znemožnili v prvním semifinálovém utkání Slavii, kterou na jejím ledě deklasovali 6:0! O vítězi bylo rozhodnuto už po první třetině, kterou Západočeši vyhráli 4:0. Pod všemi čtyřmi brankami byla podepsána elitní formace hostů Vostřák, Straka, Vlasák. Slavia, která podala zoufalý výkon, má šanci na reparát v sobotu, kdy série pokračuje druhým kláním.

Článek

Slavia si dobře uvědomovala schopnosti Martina Straky, z plzeňského kapitána proto neměl spustit oči Marek Tomica, který od úvodního hvizdu kopíroval Strakovy pohyby. Již po necelých dvaceti vteřinách hry málem slávistická čtrnáctka selhala, Strakův pokus ale po mele před brankou do sítě nezamířil.

V 11. minutě byli Plzeňští za svou hru odměněni vedoucím gólem. Smrekovu střelu dorazil za Nerudova záda Straka, což po konzultaci s kolegou u videa potvrdil i sudí Fraňo. Za necelé dvě minuty vedli hosté už o dvě branky. Vlasák vtipně vrátil zpoza klece puk do ohně a Vostřák, ač tísněn, trefil skulinu mezi Nerudovými betony. Tím však plzeňská jízda nekončila.

V přesilové hře napřáhl znovu Vostřák a trefil přesně šibenici. Všechny trefy od sebe dělilo 194 vteřin. V téže minutě cítila křivdu Slavia. Slobodova střela se podle názoru videorozhodčího neodrazila ven z branky, nýbrž od tyče. Tento verdikt domácí střídačku rozlítil, trenéři odmítali své hráče poslat na led, asistent Kalous navíc krom dvou minut obdržel trest do konce zápasu a zbytek klání sledoval z prostoru za střídačkami. V devatenácté minutě se Plzeň dostala do přečíslení a Vlasák zakončil přesně nad rameno. Plzeňský elitní útok obstaral všechny čtyři trefy.

Jednoznačná partie pokračovala i po změně stran. V 26. minutě pálil z první Tomas, Neruda jeho střelu vykopl betonem. O tři minuty později už ale nestačil na Kubicovu dorážku a Plzeň vedla už 5:0. Po pátém inkasovaném gólu zamířil Neruda na střídačku a jeho místo zaujal Furch. Jemu ale čisté konto vydrželo jen šest minut. Straka našel přihrávkou zpoza branky Kováře, který Furcha prostřelil.

Plzeňští fanoušci byli u vytržení, jejich oblíbenci ve výtečném výkonu nepolevovali. Sedmý zásah mohl přidat ve 44. minutě Vostřák, který se natlačil až před Furcha, tomu musela pomoct až tyč. První opravdová šance Slavie přišla až v 47. minutě! S Beránkovou tečí si Chábera poradil, následně za něj po zakončení Červenky zaskočil na brankové čáře Čakajík.

Zhruba od této chvíle přestal hostující trenér Hynek nasazovat svou elitní řadu, kterou dokonce deset minut před koncem předčasně poslal odpočívat do kabin. I bez svých lídrů ovšem Plzeň svého soupeře dále přehrávala a jednoznačnou výhru 6:0 si až do závěrečné sirény v poklidu pohlídala. Druhý zápas je na programu v sobotu znovu v O2 areně.

Semifinále extraligy, první zápas:
Slavia Praha - Plzeň 0:6 (0:4, 0:2, 0:0)ON-LINE
Branky a nahrávky: 11. M. Straka (Smrek, Vlasák), 13. Vostřák (Vlasák), 14. Vostřák (Vlasák, M. Straka), 19. Vlasák (M. Straka, Smrek), 29. Kubica (Laš), 35. Jan Kovář (M. Straka, Tomas). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Bláha, Kostka.
Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, V. Růžička ml., Doležal - Jelínek, Endál, Sklenář - od 30. navíc M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Plzeň: Chábera - J. Nedvěd, Smrek, Čakajík, Pácal, Benák, Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Dvořák, Jan Kovář, Adamský - Tomas, Kracík, Matějovský - Kubica, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
STAV SÉRIE: 0:1.

Reklama

Související témata: