Hlavní obsah

Jako bych si vzal výzbroj někoho jiného, kroutil hlavou gólman Mensator

Co nejrychleji zapomenout. Karlovým Varům úvodní semifinálový zápase na ledě Sparty nevyšel, po takřka jednoznačném průběhu prohráli 2:5. Ani brankář Lukáš Mensator nepředvedl svůj tradiční výkon, což se nesnažil zapírat. Věří ale, že si Energie vzpomene na loňské čtvrtfinále s Českými Budějovicemi. Vítěz základní části vedl v sérii už 2:0 na zápasy, z postupu se ale nakonec radovali Západočeši.

Článek

Tento případ vám tedy přidává na optimismu?

Určitě. Tenkrát jsme prohrávali už 0:2, to se doufám, teď nestane. Musíme ale změnit jak přístup, tak celkovou hru. Ve středu to totiž nebylo ono. Na dlouhou pauzu se vymlouvat nebudeme, Sparta ji měla takřka stejně dlouhou.

Kdybyste měl zhodnotit svůj výkon, jak by to vypadalo?

Sám osobně jsem se taky necítil nějak extra. Jako bych si vzal výzbroj někoho jiného. Neskládáme ale zbraně, výkon může být jedině lepší.

Ani obránci vám práci příliš neusnadnili...

Něco si k tomu teď určitě v klidu řekneme. Ale zase na druhou stranu. Jsme v semifinále, sezóna je dobrá, šlape nám to. A abychom se teď rozhádali? To neznamená, že se chceme uspokojit. Chceme jít co nejdál.

Jaké to je inkasovat během jednoho zápasu téměř tolik gólů, kolik jste jich obdržel v celé sérii s Litvínovem?

Abych řekl pravdu, tak dneska jsem byl tak rozjetý, že pokud by mě sami trenéři nestáhli ze hry, klidně bych i těch šest sedm branek dostal. Na statistiky moc nekoukám, spíš jsem se do toho chtěl co nejdřív dostat, protože ta pauza byla dlouhá. Jestli prohrajete 1:2, nebo 1:7, je jedno. Sparta prostě vede 1:0.

Čím si nepříliš povedený výkon mužstva vysvětlujete?

Někteří kluci teď v šatně říkali, že se vůbec nedostali do tempa. Hra byla rozkouskovaná. Je to ale i těma halama. U nás má hra spád, hřiště je menší, panuje hukot. Na Spartě je to rozlehlejší, atmosféra klidnější. I když dneska fanoušci fandili výborně. Na to se ale nemůžeme vymlouvat.

Nebylo to třeba i tím, že jste čekali, že budete pokračovat jako s Litvínovem, který jste vyřadili 4:0 na zápasy?

Někde vzadu v hlavě může být, že to trošku podceníš. Ale Sparta má tak kvalitní mančaft, že ji nejde podcenit. Spíše bych řekl, že to bylo naopak. Že jsme hráli moc ustrašeně, se zbytečně velkým respektem.

Navíc Sparta hrála v pohodě...

Mají podobný styl jako Slavia. Nestřílí z každé pozice, čímž by to brankáři usnadňovali. Půl minuty krouží s pukem a potom si nahrají do gólové šance. Ani nevím, kolik jsem měl zákroků. Moc jich nebylo. Spíš jsem tam jen tak postával.

Zápasu chyběly i emoce, které doprovází prakticky každý zápas play-off. Souhlasíte?

Přesně. Za stavu 1:5, kdy bylo rozhodnuto, jsme se už nechtěli zranit, další den se hraje znovu.

Reklama

Související témata: