Hlavní obsah

Mladá Boleslav hledá před baráží pozitivní naladění

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi zažijí stejně jako loni baráž. Tentokrát se v ní ale budou snažit o záchranu v nejvyšší soutěži. Extraligový nováček je u dna tabulky od 18. ledna a ve skupině o 11.-14. místo se už z barážové oprátky nevyvléknul.

Článek

„Nebyli jsme naivní a počítali i s takovou variantou. Potenciální barážové soupeře, ať už Ústí, nebo Brno, detailně mapujeme,“ tvrdí trenér Jaromír Šindel s tím, že zbývající utkání ve skupině, v pátek na Kladně a v neděli se Znojmem, nepojme jako přípravu. „Spíš do konce týdne dopřejeme klíčovým hráčům prostor, aby si hlavně psychicky odpočinuli. Tým potřebuje sebrat síly, pozitivně se naladit a mentálně zvednout,“ uvažuje Šindel.

„Ve skupině o udržení bylo hodně těžké mužstvo držet v pozitivní náladě, když se ten sedmibodový odstup netenčil a hráči měli čím dál víc v hlavách, že šance odvrátit baráž je už hodně malá. Možná o tom přemýšleli až moc. Každopádně jsme neměli z pěti domácích zápasů tři prohrát,“ přiznává Šindel s vírou, že baráž tým už zvládne a zůstane v extralize.

S čistou hlavou na vítěze první ligy

„Ostudu jsme v ní během sezóny nedělali a škoda jen prosincové krize, kde se nám z devíti zápasů povedlo vytěžit pouze dva body,“ míní Šindel, podle nějž mužstvo ještě pozvedl krátký pobyt Radima Vrbaty na přelomu roku. Z tohoto pohledu se lednový odchod navrátilce z NHL do Liberce zdá unáhlený. „Soupeři nám ke konci základní části bodově odskočili a ta ztráta se ukázala jako osudová, zvláště při našem trápení v koncovce,“ přiznává Šindel.

„Musíme se odstřihnout od toho, co bylo, zklidnit se a s čistou hlavou se co nejlépe nachystat na vítěze první ligy, abychom souboj s ním dobře zvládli. Je jedno, kdo na nás vyjde, stejně se tu nic jiného než barážový úspěch nepřipouští,“ říká zcela jasně útočník Daniel Boháč.

Boj o extraligovou místenku, hraný na 4 vítězství, startuje 29. března na boleslavském ledě. David Vrbata na webu klubu tvrdí, že by si v něm přál potkat Ústí nad Labem. „Všichni víme, jaké fanoušky má Kometa, tak si myslím, že by bylo Ústí lepší. Ten souboj ale nesleduji a počkám, až nám trenéři řeknou, jakou týmy předvádějí hru a co by na ně mělo platit.“

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec