Hlavní obsah

Znojmo se rozloučilo s domácími diváky prohrou s Budějovicemi

ZNOJMO

Exhibiční nádech mělo poslední domácí extraligové vystoupení hokejistů Znojma, kteří dnes prohráli s Českými Budějovicemi v prodloužení 2:3. Zda bylo toto vystoupení poslední pouze v této sezoně, nebo na delší dobu, se rozhodne zřejmě v příštím týdnu. Majitel znojemského klubu Jaroslav Vlasák naznačil už před sezonou, že bude s největší pravděpodobností z finančních důvodů tato sezona poslední v nejvyšší soutěži.

Článek

Orli v závěrečném domácím duelu sice dvakrát vedli, ale hosté v poslední třetině vyrovnali a po pouhých třiceti sekundách prodloužení vstřelil Sičák vítězný budějovický gól.

Znojemský trenér Rulík se objevil na střídačce ve fraku a hokej na krásu se odehrál pouze se třemi vyloučenými až v posledních devíti minutách. Souboji chyběla vypjatost z předcházejících duelů a na výkonu obou týmů bylo patrné, že kromě loučení se sezonou a povinné dohrávky soutěže o udržení už o nic nejde.

Znojmo bylo v první třetině aktivnější, po pěti minutách trefil Demel tyčku budějovické branky. O chvíli později se blýskl brankář Turek, který chytil střelu domácího útočníka Růžičky po sólu. Po bezgólové první třetině se po přestávce zapsali poprvé do listiny extraligových střelců mladíci ve znojemském týmů. K vedoucí brance dopomohl Orlům paradoxně brankář Turek, který po vyjetí rozehrál kotouč nešťastně přímo na hůl Sajdla, pro nějž už nebylo problémem trefit opuštěnou branku.

O čtyři minuty později se dostal k odraženému kotouči Gulaš, který zaskočil brankáře Trvaje přesnou střelu přes couvající domácí obránce. Za pouhých 39 sekund ale opět Znojmo získalo zpět jednobrankový náskok. Po rychlém protiútoku Plášek přihrál Lattnerovi, který tvrdou střelou vyzrál na brankáře Turka.

Obdobný obraz pohodového hokeje přinesla i poslední třetina, ve které se podařilo Mertlovi vyrovnat a v prodloužení trochu pokazil loučení znojemským fanouškům Sičák, který střelou k tyči překonal Trvaje.

Znojemští Orli - Mountfield České Budějovice 2:3 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Sajdl, 28. Lattner (Plášek, Sajdl) - 28. Gulaš, 48. Mertl, 61. Sičák (Melichárek). Rozhodčí: Hodek, Turčan - Guth, Křivský. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 3073.
Znojmo: Trvaj - Vyrůbalík, Bičánek, Mrázek, Rýgl, Tesařík, Lattner, Švrček, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Davídek - Plášek, Čachotský, Sajdl. Trenéři: Rulík a Baďouček.
České Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, Ptáček, Macháček, Sičák, Frolo, L. Poživil - Hřebejk, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Melichárek - Šimánek, Gulaš, Kotrla - Horák, Mertl, Bílek. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.
Tabulka:
1. Č. Budějovice63236727162:16988
2. Kladno631810926161:18883
3. Znojmo632061027150:17682
4. Ml. Boleslav63197631158:16877

Reklama

Související témata: