Hlavní obsah

Hokejová extraliga ve Znojmě končí, hledá se zájemce o licenci

ZNOJMO

Po deseti sezónách hokejová extraliga ve Znojmě skončí. Majitel klubu Jaroslav Vlasák nenašel generálního sponzora a nyní bude hledat zájemce o licenci na nejvyšší soutěž. Své rozhodnutí Vlasák oznámil po pátečním posledním domácím zápase s Českými Budějovicemi, i když tým čeká ještě nedělní duel na jihu Čech.

Článek

S koncem sezóny vyprší smlouva hlavnímu sponzorovi, kterým je akciová společnost E.ON, a kontrakt už nebude prodloužen. "Až do poslední chvíle jsem jednal o generálním sponzorovi. Na tom záleželo setrvání extraligy ve Znojmě. Sponzora se sehnat nepodařilo. Ve znojemském hokeji už od příští sezóny nebudu působit," řekl Vlasák, který se v nejbližších dnech pokusí extraligovou licenci prodat některému z prvoligových zájemců.

"Zatím jsem s nikým nejednal. Ale v úvahu přichází několik klubů," uvedl. Podle neoficiálních zpráv už Vlasák jednal s Olomoucí, která ale nabídku z ekonomických důvodů stáhla. V úvahu připadá Chomutov, či v případě neúspěchu ve finále první ligy nebo v baráži Kometa Brno a Ústí nad Labem. "Zatím se jedná o spekulace, rozhodne se až v nejbližších dnech," dodal Vlasák. Zatím není ani jisté, zda by se hrála ve Znojmě v příští sezóně první liga. Všechno bude záviset na ekonomické situaci.

Reklama

Související témata: