Hlavní obsah

Karlovy Vary už prý mají připravený i rozpočet pro start v KHL

MOSKVA

Představitelé Karlových Varů vyřešili podle ruského listu Sport Express všechny záležitosti potřebné ke vstupu do Kontinentální hokejové ligy. Ve středu mají absolvovat v Moskvě další jednání s vedením soutěže. Do KHL, která se snaží být evropskou obdobou NHL, se prý úřadující český vicemistr a semifinalista letošní extraligy chystá s rozpočtem podobným tomu, jaký mělo v premiérovém ročníku Dinamo Riga.

Článek

Lotyšský klub skončil v základní části mezi 24 týmy desátý a následně vypadl v prvním kole play-off s Dynamem Moskva po prohře 0:3 na zápasy. Západočeši se podle Sport Expressu obávají, aby v těchto finančních podmínkách nebyli pro soupeře jen dodavatelem bodů, ale zástupci KHL je prý uklidňují.

HC Energie splňuje i další požadavky pro vstup do KHL. Brzy otevře novou halu pro šest tisíc diváků, klub má i mládežnickou základnu.

Karlovy Vary začaly jednat o startu v KHL loni v létě. Kvůli globální ekonomické krizi se v zimě jednání zastavila, ale Západočeši nepřestali o svůj cíl usilovat. Podle dřívějších informací by museli kvůli účasti v KHL vybudovat k extraligovému týmu ještě jedno elitní mužstvo.

Reklama

Související témata: