Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 6:5Slavia smazala dvougólové manko, série s Plzní je vyrovnaná

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kracík 0 : 1
16. Bednář 1 : 1
21. Dvořák 1 : 2
31. Kubalík 1 : 3
40. Doležal 2 : 3
41. Červenka 3 : 3
42. Vondrka 4 : 3
49. Micka 5 : 3
55. Vlasák 5 : 4
60. Kadlec 6 : 4
60. Adamský 6 : 5

PRAHA

Hokejisté Slavie se oklepali z páteční těžké porážky a v druhém zápase semifinálové série porazili Plzeň 6:5. Pro Růžičkův tým se přitom utkání dlouho nevyvíjelo dobře, ještě ve 40. minutě vedli Západočeši 3:1. Pak ale Slavia třemi góly, které dělilo pouhých sto dva vteřin, skóre otočila a srovnala stav na 1:1 na zápasy. Série se nyní přesouvá do Plzně, třetí duel je na programu v úterý.

Článek

Slávistický kouč Růžička po pátečním debaklu k razantním změnám v sestavě nesáhl, pouze místo v Červenkově útoku s Bednářem, jež nastupoval na elitní formaci hostů, zaujal Tomica. V brance se znovu objevil Neruda a hned v úvodu musel řešit střelu Tomase, kterou ramenem vyrazil nad. Vzápětí se blýskl reflexivním zákrokem proti Tomicově střele zblízka i Chábera.

V deváté minutě nedokázal Bednář ve vyložené šanci ani nadvakrát uspět a z protiútoku dvou na jednoho udeřilo na druhé straně. Tomas předložil přesný pas Kracíkovi, který trefil mezírku mezi Nerudovými betony. O tři minuty později mohl srovnat Drtina, jeho ránu od modré ovšem zastavila horní tyč. I hosté si vypracovali další dobrou příležitost, proti zakončujícímu Smrekovi se ale stačil Neruda bleskově přesunout a puk vyrazil.

V šestnácté minutě se do zakončení probil Bednář, jeho první střelu ještě Chábera vyrazil, s následnou dorážkou ze vzduchu si už ale poradit nedokázal. Do druhé třetiny vstupovali Pražané v početní výhodě, místo tlaku ale inkasovali. Adamského dělovku vyrazil Neruda jen k Dvořákovi, pro kterého nebyl problém zavěsit. Za necelou minutu mohl vyrovnat Růžička, prováhal ale vhodný moment ke střele a pak jen trefil Cháberovu nastavenou lapačku.

Ještě lepší šanci zahodil minutu nato Červenka. Zpoza branky si vyjel až před plzeňského gólmana, počkal si, až půjde Chábera k ledu, pak ale odkrytou klec netrefil. Ofenzivní hokej pokračoval, šance byly k vidění na obou stranách. V polovině druhé třetiny se k Lašovi náhodně odrazil puk, svou šancí byl ale natolik zaskočen, že místo prázdné svatyně trefil vracejícího se Nerudu.

V 31. minutě už ale Plzeň na rozdíl dvou gólů odskočila. Domácí obrana zapomněla na Kubalíka a plzeňský mladík zamířil přesně pod vyrážečku. Slavia byla dole, proti pozorně hrajícím hostů se prosazovala jen těžko. Osm vteřin před druhým odchodem do šaten ale zničehonic po vyhraném buly vystřelil Doležal a vymetl pavučinky v Cháberově kleci.

Slavia otočila skóre během dvou minut

Slavii kontaktní gól nabudil, do třetího dějství nastoupila ve velkém stylu. Nejprve prostřelil Cháberu dorážkou Bednářovy střely Červenka, z dalšího útoku pak poslal Pražany poprvé v sérii do vedení Vondrka, který chytře tečoval Hruškovo nahození. Všechny tři góly stihla Slavia dát za 102 vteřiny čistého času.

V 49. minutě při vlastním oslabení po levém křídle Micka a nadvakrát propasíroval puk za Cháberova záda. Plzeň se nevzdala a v 55. minutě snížila na rozdíl jediné trefy. Střelu Smreka ještě Neruda zneškodnil, na opakovaný pokus Vlasáka už byl krátký. V závěru se hosté odhodlali ke hře bez brankáře. Místo vyrovnání ale v jejich brance skončil puk po vyhození Kadlece. Definitivní podobu dal výsledku Adamský, který třináct vteřin před koncem prostřelil Nerudu.

Česká pojišťovna play-off hokejové extraligy, semifinále:
Slavia Praha - Plzeň 6:5 (1:1, 1:2, 4:2)ON-LINE
Branky a nahrávky: 16. Bednář (Červenka), 40. Doležal (Micka), 41. Červenka (Bednář, Kadlec), 42. Vondrka (D. Hruška), 49. Micka (Doležal), 60. Kadlec (Červenka) - 9. Kracík (Tomas), 21. Dvořák (Adamský, Smrek), 31. Kubalík, 55. Vlasák (Smrek, Kracík), 60. Adamský (Jan Kovář). Rozhodčí: Minář, Mikula - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 12.558.
Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík - Bednář, Červenka, Tomica - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Sklenář, Doležal - Jelínek, od 21. navíc V. Růžička ml., M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Plzeň: Chábera - J. Nedvěd, Smrek, Čakajík, Pácal, Benák, Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Dvořák, Jan Kovář, Adamský - Tomas, Kracík, Matějovský - od 21. navíc Kubica, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
STAV SÉRIE: 1:1.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice