Hlavní obsah

Samozřejmě jsem mířil, vtipkoval o svém kuriózním gólu Kadlec

Kurióznější gól ve své kariéře obránce Slavie Petr Kadlec nedal. V závěru druhého semifinále hrála Plzeň bez brankáře a snažila se srovnat. Kadlec za vlastní brankou napaluje puk na plexisklo, od něhož černá hmota putuje až do útočné třetiny. Tam se najednou nečekaně odrazí a míří do opuštěné klece. Nakonec z toho dokonce byl vítězný gól. „Pomalu začíná golfová sezóna, byl to pěkný drive,“ vtipkoval Kadlec.

Článek

Jako klíčový se zdál gól Doležala, který sedm vteřin před koncem druhé části snížil na 2:3. Tato trefa jako bych vás v závěrečné třetině nakopla...

Bylo to skvělý. Když je to o dva góly, je to něco úplně jiného než o jeden. Tam se může stát cokoliv, vyrovnat můžete klidně v poslední minutě třetí třetiny. Takže gól Jirky Doležala byl strašně důležitý.

Úvod duelu vám opět nevyšel, čím si to vysvětlujete?

Plzeň má rychlé a šikovné hráče na protiútoky. Navíc to umějí vyřešit. My si pořád opakujeme, že nesmíme dělat chyby, přesto nám tam zase několikrát ujeli.

Plzeň vám v druhém zápase ukázala, že pozor si budete muset dávat i na zbylé řady, ne jen na tu Strakovu. Je to varování?

My jsme to věděli už předtím. Hlavně si ale musíme dát pozor na brejky. Tlačíme, minutu je válcujeme ve třetině a oni pak ujedou a dají gól. To je k ničemu! Nesmíme propadat, Plzeň pak bude útočit do plných.

Druhý semifinálový zápas Slavia - Plzeň na Sport.cz:
ON-LINE:Slavia Praha - Plzeň
REPORTÁŽ:Slavia smazala manko, série je srovnaná
ČERVENKA:Pořád si věříme
CHÁBERA:Se stavem 1:1 panuje spokojenost
KADLEC:Mířil jsem, vtipkoval autor kuriózní trefy

Je to dáno přemírou snahy?

Určitě. A taktickými chybami.

Takže je lepší střílet zpoza vlastní branky, že? (Kadlec takto dal vítězný gól Slavie při hře soupeře bez brankáře)

(směje se) No jasně! Tak nějak!

Čekal jste, že by puk mohl skončit v brance?

Samozřejmě jsem mířil! (znovu se rozesměje) Ne, chtěl jsem to dát o plexisklo nahoru, aby to měl bek co nejtěžší. Kdyby to náhodou chytil, aby ho to trefilo do hrudníku. Ne aby to zastavil hokejkou. Jen jsem doufal, že se to někde odrazí a nebude z toho zakázané uvolnění.

Předpokládám, že kurióznější gól jste v životě nedal...

Určitě ne!

Už jste si stačil vyslechnout narážky od spoluhráčů?

Jo. Pomalu začíná golfová sezóna, byl to pěkný drive.

Reklama

Související témata: