Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi deklasovali Znojmo 5:0

Hokejisté Mladé Boleslavi v posledním kole rozhodnuté skupiny o udržení v extralize porazili Znojmo vysoko 5:0. Zápas pro ně byl jen přípravou na klíčovou baráž s vítězem první ligy Ústím nad Labem. Orli se dnešním debaklem zřejmě rozloučili s nejvyšší soutěží, protože jejich majitel Jaroslav Vlasák potvrdil, že se chystá licenci na extraligu prodat. Středočeši budou hájit účast mezi elitou už za týden, kdy začíná baráž.

Článek

Oba týmy nastoupily ve značně okleštěných sestavách. Domácím kupříkladu chyběl kapitán Richard Král, Znojemští zase byli bez své ikony Jiřího Dopity. Jako první zahrozila Boleslav, když si v páté minutě před branku sjel Důras. Hosté odpověděli o minutu později příležitostí Lattnera, který se také dostal až před gólmana, ale ani on neuspěl.

Šance se střídaly na obou stranách a hodně velkou nevyužili domácí v polovině úvodní třetiny. Krátce po Alexovi zamířil na trestnou lavici i Růžička a svěřencům Jaromíra Šindela se naskytla možnost hrát 54 vteřin přesilovku pět na tři. Největší hrozbou pro hostujícího gólmana Kameše však byl pouze pokus Kazionova po samostatném průniku přes dva hráče.

Domácí šli do vedení v samém závěru první dvacetiminutovky - 45 vteřin před přestávkou rozvlnil síťku za Kamešem Klimenta, jenž se prosadil po spolupráci s Důrasem a Boháčem. Jak vyšel domácím konec první třetiny, tak vstoupili i do té druhé. Boháč se z předchozí role nahrávače převtělil ve střelce a už po 57 vteřinách hry upravil na 2:0. V polovině zápasu sáhli domácí ke změně v brance a Schwarze nahradil Šindelář.

Než se stačil rozkoukat, už se na druhé straně měnilo skóre. Z pravého kruhu se přesně trefil Sýkora. Třicetiletý útočník rozjel pětiminutový gólostroj, během něhož domácí překonali Kameše hned třikrát. Ve 33. minutě dorazil Čížkovu střelu Kotrba, jenž si při svém druhém extraligovém startu připsal druhý gól. Jen o necelou minutu později se podruhé v zápase trefil Boháč, čímž upravil už na 5:0.

Ve třetí třetině se diváci dočkali pořádných šancí až v závěrečné pětiminutovce. V 56. minutě osamocenému Selingrovi nevyšla před Šindelářem bekhendová klička a o dvě minuty později nebyli pro změnu na druhé straně daleko od šestého gólu junioři Kotrba s Loskotem. Kotouč však zblízka do branky neprotlačili, a tak již zůstalo skóre nezměněno.

BK Mladá Boleslav - Znojemští Orli 5:0 (1:0, 4:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Klimenta (Důras, Boháč), 21. Boháč (Gajovský), 30. T. Sýkora (Kazionov), 33. Kotrba (Čížek), 34. Boháč (Klimenta). Rozhodčí: Polák, Homola - Guth, Křivský. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 960.
Mladá Boleslav: Schwarz (30. Šindelář) - Čížek, Kočí, Brňák, Zíb, Lukáč, R. Bauer, od 21. navíc Soukup - Gajovský, Rod, R. Pšurný - Klimenta, Boháč, Důras - Kazionov, T. Sýkora, Benda - Loskot, Handlovský, Padělek - od 21. navíc Kotrba. Trenéři: Šindel, L. Gudas a Šejba.
Znojmo: J. Kameš - Rýgl, J. Mrázek, Pospíšil, Lattner, Svrček, Vyrůbalík, Tesařík, Bičánek - Erat, Čachotský, Selingr - Demel, Alexa, R. Procházka - Davídek, Plášek, Sajdl - M. Růžička. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata: