Hlavní obsah

Musím na Mensatora vymyslet něco jiného, vzkazuje sparťan Ton

KARLOVY VARY

Dvakrát měl útočník Petr Ton na hokejce gól, ale oba nájezdy mu v neděli vychytal domácí brankář Lukáš Mensator. Pražané nakonec prohráli v Karlových Varech 3:5, a tak neproměněné šance mrzely Tona dvojnásob. "Lukáš předvedl vynikající zákroky," uznal sparťanský forvard po prohraném utkání, díky kterému se Západočeši dostali v semifinálové sérii do vedení 2:1 na zápasy.

Článek

"Nevyužité nájezdy mě samozřejmě mrzí," litoval Petr Ton svých šancí ze sedmé a 37. minuty. "U prvního nájezdu jsem do poslední chvíle čekal a chtěl jsem zaimprovizovat a pokusit se o rychlý blafák do forhendu se zvednutím puku," popsal Ton svou šanci pro Sport.cz. "Lukáš se výborně přesunul a já puk nezvedl," dodal smutně.

Druhý pokus ze sólového úniku vykopnul Mensator betonem. "Povedlo se mi kotouč zvednout, jenže Lukáš předvedl vynikající zákrok a mě nezbývá nic jiného, než na něj do příštího zápasu vymyslet něco jiného," sypal si útočník Sparty popel na hlavu.

Minisouboj s Lukášem Mensatorem tak v neděli vyzněl 2:0 ve prospěch domácího gólmana. "Na Spartě byl šťastnější Ton, teď já," culil se po bitvě Mensator. "Začal zakončovat trochu jinak, protože ty jeho kličky se dříve v médiích hodně řešily," všiml si hrdina v brance Energie. "U prvního nájezdu jsem se snažil čekat co nejdéle. On dlouho váhal, a když se ke mně dostal hodně blízko, měl jsem šanci blafák chytit, protože neměl moc místa," přiblížil čtyřiadvacetiletý reprezentační gólman svůj úhel pohledu.

Přesto na konci 49. minuty zahrávali hosté přesilovku pět na tři a mohli se dostat do vedení. Početní výhodu sice nezahráli špatně, ale v branku ji nepřetavili. "Možná jsme mohli více střílet, ale rozhodli jsme se, že se pokusíme domácí vyšachovat a přesilovku zahrajeme na vyloženou šanci," obajsnil Ton sparťanský záměr.

Ubráněná přesilovka 5 na 3 Vary posílila

"Na přesilovky je Sparta excelentní a dokážou být dlouho na puku a počkat si na rozhodující moment," uvědomoval si Mensator, jehož v dvojnásobném oslabení nejvíce ohrozil Michal Broš. "Puk zůstal pod betonem, jednalo se o šťastný zákrok za pět minut dvanáct, protože se mi nepodařilo kotouč vykopnout ani betonem ani hokejkou," radoval se Mensator.

Nevyužitá výhoda Sparty se ukázala jako klíčová a domácí ubráněné oslabení hodně posílilo. Svou přesilovou hru proměnili Karlovarští za čtyři sekundy ve vedoucí branku. "Když jsme dostali gól na 2:3, začali jsme hrát vabank, otevřeli obranu a dostali jsme, jak se říká, laufový góly," litoval pětatřicetiletý útočník Pražanů. "Musíme se do příště poučit," přidal Ton.

"Kluci odvedli ve třech skvělou práci. Kromě střely Brožáka se toho ke mně moc nedostalo," pochválil své spoluhráče Mensator. "Znovu se možná potvrdilo pořekadlo, že pokud nedáte přesilovku pět na tři, nemůžete vyhrát zápas. Jsou to momenty, které rozhodují utkání," dodal.

Reklama

Související témata: