Hlavní obsah

Bojovnost a pekelná atmosféra Spartu frustrovaly, těšilo Karlovarské

V pondělí si znovu hokejisté Sparty odvezli z ledu Karlových Varů "bůra". Tentokrát si domácí připravili oproti neděli pro své fanoušky jiný scénář a pět branek si rozložili do dvou třetin. "Na Spartu jsme vlétli," těšilo Petra Kumstáta, jenž svým prvním gólem v letošním play-off zvyšoval na 2:0. "Zatím ale není nic rozhodnuto," varoval před vedením 3:1 na zápasy.

Článek

V letošních vyřazovacích bojích si Petr Kumstát připsal tři asistence, ale na branku karlovarská věž čekala do pondělí. Kumstát v sedmé minutě zápasu tečoval střelu svého parťáka Skuhravého. "Je jedno jak gól padl, klidně ať dává branky někdo jiný, pokud manšaft bude šlapat a vyhrávat " uvedl po vítězství 5:2 sedmadvacetiletý forvard. "Třeba si neproměněné šance nechám na příště," usmíval se Kumstát.

"Jsme jeden tým a musíme proto táhnout za jeden provaz," hlásil Kumstát v útrobách karlovarského stadiónu, na který si našlo cestu 4016 diváků. "Na domácí výhry jsme navázali z loňska, mužstvo si pekelnou atmosféru užívá," doplnil zkušený bek Josef Řezníček. "Pro soupeře to musí být frustrující, protože hraje neustále pod tlakem," přidal ostřílený obránce, jenž rozvlnil síť za sparťanským gólmanem střelou od modré.

Tři pokusy na jednu výhru...

Západočeši jsou tak jedinou výhru od zopakovaní loňského úspěchu v podobě postupu do finále. "Musíme bojovat, nebát se hrát a být důrazní, to na Spartu platí!" vidí Kumstát recept k poslednímu kroku, který mohou Karlovy Vary udělat již ve čtvrtek na ledě Pražanů. "Sparta je špičkové mužstvo, v týmu má skvělé hráče. Zatím není nic rozhodnuto, chybí jedna výhra do konce, na kterou máme tři pokusy," uvědomuje si..

Tvrdý závěr pondělního zápasu naznačil, že Energii nečeká na stadiónu Sparty lehká práce. "V závěru pošetřili některé klíčové hráče a poslali na led mladíky, aby udělali vítr," všiml si Řezníček. "Nic jiného jim také nezbývalo," dodal a zdůraznil, že rozhodčí záludnosti utnuli v zárodku. "Oni sice provokovali, ale my neměli proč na to reagovat," přidal Řezníček. "Ke konci byl zápas hodně nervózní. Sparta chtěla dohrávat souboje a hra se kouskovala častými vyloučeními. Zvládli jsme to však dobře," oddechl si téměř dvoumetrový Kumstát.

Reklama

Související témata: