Hlavní obsah

Slavia v taktické bitvě nedala domácí Plzni čas na její hru

PLZEŇ

Hokejisté Slavie dokázali navázat na poslední vítězství na domácím ledě a v Plzni se po výhře 3:1 dostali do vedení v semifinálové sérii 2:1. Západočeši korigovali výsledek až osmnáct sekund před koncem zápasu a to už bylo pozdě. „Viděli jsme urputné utkání, měli jsme štěstí, že do čeho domácí práskli, to se k nám odrazilo,“ uvedl po utkání asistent trenéra Slavie Jiří Kalous.

Článek

„Vypracovali jsme si dostatek šancí, ale bohužel jsme nedali góly,“ smutnil po utkání kouč Plzně Pavel Hynek. „Buď jsme byli málo důrazní nebo nás vychytal vynikající Furch,“ litoval Hynek. „Potřebovali jsme gól, aby mužstvo dostalo impuls a mohli se nastartovat,“ hořekoval trenér Plzně. „Chvilkami jsme je přehrávali, ale snad pouze v přesilovkách,“ všiml si smutně útočník Jan Kovář, který nahrával na jedinou branku Lasselsbergeru.

Zatímco domácí se soustředili na slávistickou lajnu s Bednářem a Červenkou, hosté udeřili dvakrát díky Jelínkovi a Mickovi. „Eliminovat jejich první formaci se nám podařilo na výbornou,“ přiznal Hynek. Bednář přeci jen skóroval, ale až v 59. minutě do prázdné branky. Sešívaní podali zodpovědný výkon a zaslouženě mohou slavit vedení 2:1 na zápasy. „Věřím, že zítra budeme lepší,“ vyslovil Hynek přání své i fanoušků Plzně.

Chábera odstoupil pro žaludeční problémy

Od třetí části nastoupil do svatyně domácích mladý gólman Pavel Francouz. Spíše než o taktický záměr se jednalo podle Hynka o vynucenou změnu. "Chábera měl žaludeční potíže, snad bude do příštího utkání v pořádku," řekl kouč Západočechů.

Na straně hostů panovala z výsledkem spokojenost. „Získali jsme jistotu minimálně šestého zápasu,“ liboval si Kalous. „Byli jsme aktivní a Plzeň neměla dostatek času na svou hru,“ viděl příčinu úspěchu obránce Karol Sloboda, jenž si připsal dvě gólové nahrávky. „Každý z nás věděl, kdo má na koho hrát, a tak to má být,“ radoval se slovenský zadák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články