Hlavní obsah

Furch málem vychytal první nulu v play-off, za šanci byl rád

PLZEŇ

Gólman Slavie Dominik Furch dostal od trenéra Vladimíra Růžičky v úterním utkání na ledě Plzně důvěru. Svému kouči se odvděčil téměř bezchybným výkonem. Osmnáctiletý brankář byl překonán až v závěru zápasu, gól Dvořáka tak Furchovi pokazil první nulu v play-off. Sešívaní však vyhráli 3:1 a ujali se vedení v sérii. „Škoda, že nula nevyšla, ale hlavní je bod,“ culil se Furch po utkání.

Článek

„Věděl jsem s předstihem, že budu chytat, a stihl se na psychicky připravit,“ prozradil Dominik Furch. „Obránci i celý tým pracoval super dozadu,“ pochvaloval si slávistický brankář, jemuž první čisté konto zkazil domácí Dvořák v posledních sekundách závěrečné třetiny. „Škoda, říkal jsem si, že by nula mohla vyjít, ale hlavní je bod,“ uklidňoval se. „Aspoň ušetřím, jinak bych musel dát něco do kasy,“ dodal s úsměvem.

Furch předpokládal, že bude chytat jeho zkušenější kolega Stanislav Neruda, ale trenér Vladimír Růžička mladého brankáře překvapil. „Trochu jsem byl překvapený,“ přiznal. „Za šanci jsem rád, protože proti Vítkovicím se mi zápas nepovedl,“ uvědomoval si. „Mohl jsem jen překvapit,“ dodal Furch.

Mladý gólman Pražanů však předvedl jistý výkon. „Měl jsem také štěstí, protože několikrát puk projel mezi betony,“ přiznal. „Štěstí se k nám obrátilo za předchozí zápasy, kdy jsme měli smůlu,“ nechal se slyšet. Důležitý zákrok si připsal v polovině utkání proti pokusu Martina Straky. „Když na mě jede Straka s Vlasákem, tak si říkám, že to musím chytit,“ smál se Furch.

„Nejhůř mi bylo, když se rozhodovalo u videa,“ prozradil k situaci ze začátku 22. minuty, kdy se rozhodovalo, zda byla konstrukce brány posunuta dříve než puk přešel čáru. „Kdyby byl stav 1:1, byl by zápas těžší,“ myslel si. „Vůbec nevím, kde puk byl, neviděl jsem ho,“ přidal Furch. „Máme bod zvenku, který málokdo očekával. Spíš než satisfakci cítím radost,“ radoval se odchovanec sešívaných.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice