Hlavní obsah

Chyběla nám agresivita a tlak na branku, litovali plzeňští hokejisté

Ofenzivní představení, na které jsou domácí fanoušci od Plzně zvyklí, se v úterý proti Slavii nekonalo. Pražané se ujali vedení a z koně je již Západočeši nesesadili. Hostujícího gólmana Furcha překonal až v závěru utkání útočník Michal Dvořák. „Zápas byl o prvním gólu, nám chyběl větší klid v zakončení a moje branka už nic neřešila,“ litoval po utkání autor trefy na konečných 1:3.

Článek

Přestože se domácím podařilo zkrotit útočné duo Slavie Červenku s Bednářem, sešívaní udeřili zásluhou Jelínka a pro domácí bylo zle. „Dařilo se nám je uhlídat,“ těšilo Michala Dvořáka. „Jsou vynikající hráči, kteří Slavii dělají celou hru,“ myslí si devětadvacetiletý útočník.

„Kdybychom dali první branku my, mohlo utkání vypadat úplně jinak,“ zasnil se Dvořák, jenž si v letošních vyřazovacích bojích připsal třetí branku. „Můj gól už nic neřešil,“ bylo Dvořákovi jasné, že za osmnáct sekund domácí dvoubrankové manko nestáhnou.

Zatímco v předchozích dvou duelech v Praze padlo dohromady sedmnáct branek. Tentokrát předvedli Růžičkovi svěřenci zodpovědný výkon a Plzeňští nemohli najít recept na rozsvícení červeného světla za gólmanem Furchem. „Musíme být více důrazní, častěji střílet a tlačit se do branky,“ myslí si Dvořák. „Slavia výborně bránila,“ uznal obránce Václav Benák.

„Bez gólů se vyhrát nedá, hosté je dali a byli na koni,“ mrzelo Benáka. „Musíme zmobilizovat síly a vyhrát. Série bude doufám dlouhá,“ předpovídal Dvořák. „Musíme být agresivnější,“ nabádal Benák, který má v letošním play-off na svém kontě dvě přihrávky a šest trestných minut.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice