Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 1:6Slavia deklasovala domácí Plzeň 6:1 a dotýká se finále extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Bednář 0 : 1
9. Endál 0 : 2
14. Vondrka 0 : 3
28. Smrek 1 : 3
40. Hruška 1 : 4
45. Endál 1 : 5
55. Vondrka 1 : 6

PLZEŇ

Hokejisté Slavie zvládli s přehledem druhé utkání ČP play-off na plzeňském ledě 6:1 a v semifinálové sérii vedou již 3:1 na zápasy. Ke středečnímu vítězství nastartovala sešívané první třetina, ve které vsítili tři branky. Dvěma góly se blýsknul forvard Lukáš Endál, stejně jako Vondrka, který přidal ještě asistenci. Série pokračuje v pátek na ledě Pražanů, kteří již mohou rozhodnout o postupu do finále extraligy.

Článek

Start do utkání si jistě plzeňští hokejisté představovali jinak, neboť již v šesté minutě prohrávali. Kadlec ve středním pásmu poslal do útoku Vondrku, ten křižným pasem našel Jaroslava Bednáře, jenž střelou nad Cháberův beton poslal Slavii do vedení. O dvě minuty mohlo být pro domácí ještě hůř. Západočeši se zapomněli v útočném pásmu, ale Josef Beránek v brejkové situaci dva na jednoho zvolil střelu, kterou Chábera chytil pohotově do lapačky.

Pražané nekompromisně trestali každou chybu a přesně devět minut po začátku zápasu se radovali podruhé. Lukáš Endál zabojoval, přes obránce Čakajíka se dostal až před domácího brankáře a v pádu zamířil k pravé tyči. Od 12. do 14 minuty měli domácí možnost přesilové hry pět proti třem, ale svou šanci na vyrovnání trestuhodně zahodili. Pohroma pro domácí tak přišla na začátku 14. minuty, kdy v klasickém oslabení ujel Michal Vondrka a perfektní kličkou vyhnal Cháberu z branky.

Za Plzeň snižoval Smrek

Plzeň se dočkala ve 28. minutě v početní výhodě. Nahozený puk od modré čáry se po teči před brankovištěm dostal k osamocenému Petru Smrekovi, jenž kotouč pohotově dopravil za bezmocného Furcha do prázdné branky a vykřesal tak jiskru naděje. Západočeši svého soupeře zatlačili a ve 33. minutě mohl snížit Tomas, ale útočníkovi Plzně vystavil stopku pravý Furchův beton. Sešívaní byli nekompromisní a v početní výhodě na konci dvacetiminutovky po důrazu v brankovišti zvýšil na 4:1 Michal Vondrka.

Ve 43. minutě měl na hokejce snížení Martin Adamský, ale v ideální pozici mezi kruhy nechal vyniknout slávistu Furcha, který vyrazil jeho střelu betonem. Pořekadlo ´nedáš dostaneš´ zafungovali i tentokrát. Sešívaní z protiútoku zvýšili na 5:1 díky baseballovému doklepnutí Endála, jenž si tak v utkání připsal svou druhou trefu. Luxusní vedení hosté zvýšili pět minut před koncem zásluhou druhé branky Vondrky a připsali si třetí výhru v řadě.

Lasselsberger Plzeň - Slavia Praha 1:6 (0:3, 1:1,  0:2)ON-LINE
Branky a nahrávky: 28. Smrek (Vostřák, Vlasák) - 6. Bednář (Vondrka, Kadlec), 9. Endál (Kadlec), 14. Vondrka (Červenka), 40. D. Hruška (Beránek, Drtina), 45. Endál (Jelínek), 55. Vondrka (Drtina). Rozhodčí: Hodek, R. Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8, navíc Matějovský (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 7860.
Plzeň: Chábera (14. Francouz) - Smrek, Cartelli, Benák, Dresler, J. Nedvěd, Čakajík - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Dvořák, Jan Kovář, Adamský - Tomas, Kracík, Matějovský - Kubica, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Slavia: Furch - Kadlec, Drtina, Žižka, Kolařík, Sloboda, Vašíček - Micka, Jelínek, Doležal - Bednář, Červenka, Sklenář - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Endál, V. Růžička ml., M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
STAV SÉRIE: 1:3

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec