Hlavní obsah

Slavia domácí hokejisty Plzně za bezhlavý vstup do utkání ztrestala

PLZEŇ

Ani napodruhé před vlastním publikem Plzeň neuspěla. Ve středu podlehla Pražnům vysoko 1:6 a již ve čtrnácté minutě vyhnali hosté gólmana Cháberu třetí brankou z klece. Sešívaní trestali chyby domácí obrany a sami dovolili Západočechům jen minimum. „Připravovali jsme se na nástup, že do utkání vletíme, ale hráli jsme bezhlavě a Slavia nás potrestala,“ mrzelo kouče Plzně Pavla Hynka.

Článek

„Zlomovým momentem byla nevyužitá přesilovka pět na tři a potom když jsme za stavu 1:3 hosty mačkali, ale nedali branky,“ všiml si Hynek po utkání. „Jsme zápas od vyřazení, ale budeme bojovat do poslední minuty a chceme sérii vrátit před naše publikum,“ prohlásil Hynek, jeho celek prohrává 1:3 na zápasy a již v pátek na ledě Pražanů pro něj můžou vyřazovací boje skončit.

Asistent hostující trenéra Jiří Kalous si pochvaloval, jak jeho tým dokázal eliminovat nástup Západočechů a do otevřené obrany zasadit třikrát smrtící úder. „Očekávali jsme tlak domácích, což se potvrdilo, ale podařilo se nám proměnit brejky a rozhodli jsme o výhře,“ uvedl Kalous.

„Slavia výborně bránila a my neproměnili šance, bylo to jedno s druhým,“ litoval útočník Plzně Martin Adamský. Přestože měli domácí několik příležitostí ke korekci výsledku, jediný gól vsítili až ve 28. minutě. „Měli jsme dost šancí, ale nevyužili jsme ani ty největší,“ litoval kouč Hynek.

Obhájce loňského prvenství je tak krok od postupu do finále. „Rozhodnuto ještě není,“ varoval Lukáš Endál, jenž vsítil dva góly Slavie. „My jsme také prohrávali s Vítkovicemi 1:3 a nesložili jsme to, takže Plzeň sérii také nebude chtít složit,“ je si vědom důležitosti pátého utkání na ledě O2 Arény. „Postupu máme sice ve svých rukou, ale poslední krok je nejtěžší,“ přidal známou formulku.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice