Hlavní obsah

Vondrka: Plzeň jsme dostali na kolena brankami v oslabení

Parádní večer prožil slávistický útočník Michal Vondrka ve druhém semifinále na ledě Plzně, který Pražané ve středu vyhráli přesvědčivě 6:1 a připsali si třetí výhru za sebou. Šestadvacetiletý forvard zaznamenal tři kanadské body za dvě branky a jednu přihrávku a byl vyhlášen nejlepším mužem hostí. „Máme mečbol, takže super,“ myslel po utkání hlavně na týmový úspěch.

Článek

„Pomohly nám dva góly v oslabení, Plzeň jsme tím dostali do kolen,“ těšilo Vondrku. „Nemysleli tolik na obranu,“ dodal. Slavia si tak z ledu Západočechů odvezla dva body a do finále extraligy může postoupit již v pátek na vlastním ledě. „Nepočítali jsme s tím, v Plzni jsme chtěli urvat jeden zápas,“ řekl Vondrka, jenž vyšoval na 3:0 a uzavíral na 6:1.

Sešívaní si uvědomují, že série ještě neskončila. „Poslední krok je nejtěžší,“ přidal Vondrka známou pravdu, že zajíci se počítají po honu. „Vítkovice nás podcenily, toho my se chceme vyvarovat,“ připomněl útočník sešívaných zvrat ve čtvrtfinále, kdy Slavia vyhrála tři utkání v řadě.

Ve středu měla Slavia za stavu 3:1 několikrát namále, ale tlak ustála. „Chtěli jsme vydržet u aktivní hry, protože jen bránit na takovém velkém hřišti by bylo špatné. Důležité bylo hrát aktivně,“ vysvětloval Vondrka, který asistoval u prvního gólu Jaroslava Bednáře. „Věřil jsem, že vyhrajeme, i když to bylo jen 2:0,“ svěřil se.

V obou duelech na plzeňském ledě bylo důležité, že svěřenci trenéra Růžičky uhlídali První formaci. „Strakově lajně se nesmí dát žádný prostor, protože jsou výborní hokejisté,“ uvědomoval si Vondrka. „Je možné, že jim docházejí síly, ale na druhou stranu pět zápasů není tolik,“ zamyslel se.

Reklama

Související témata: