Hlavní obsah

Definitivní rozhodnutí: Karlovy Vary hrát Kontinentální ligu nebudou

Před důležitým pátým semifinálem play-off hokejové extraligy definitivně odmítlo vedení Karlových Varů vstup klubu do Kontinentální ligy. O konečném rozhodnutí loňského finalisty české nejvyšší soutěže informoval v tiskové zprávě média, fanoušky i partnery majitel klubu Karel Holoubek a generální manažer Miroslav Vaněk.

Článek

Podle ruského deníku Sport Express už měly Karlovy Vary dokonce připravený rozpočet pro KHL, ale všechny spekulace rozprášilo definitvně čtvrteční prohlášení nejvyšších zástupců Energie. "KHL se v Karlových Varech hrát nebude," zní jasně v tiskové zprávě podepsané majitelem klubu Karlem Holoubkem a generálním manažerem Miroslavem Vaňkem.

Jednání s ruskou stranou o možném vstupu hokejistů z lázeňského města do nově vzniklé ligy začaly loni v létě. Podle všeho již tedy Západočeši nebudou o vstup do ligy, která má za cíl vytvořit evropskou obdobu zámořské NHL, usilovat.

"Objevují se informace, že jednáme, že mám někam k jednání odjet, a přitom se nic takového neděje, ani nic takového nezačalo," řekl ČTK Holoubek. Z prohlášení klubu není jasné, zda se jedná jen o příští sezónu nebo existuje možnost startu v soutěži v budoucnu. "Je to myšlené celkově. Ani v příští sezóně, ani za pět let," dodal Holoubek.

Reklama

Související témata: