Hlavní obsah

Němec by měl být v pořádku, vyšetření odhalilo jen slabší otřes mozku

PRAHA

Při tom střetu tuhla krev v žilách. V 38. minutě se sjíždějí k mantinelu v souboji o puk sparťan Tomáš Netík a karlovarský Ondřej Němec. Hostující obránce po nezaviněném kontaktu s protihráčem ztrácí stabilitu a hlavou naráží na hrazení. Němec leží dlouhé minuty bezvládně na ledě, hrací plochu opouští až na nosítkách a je okamžitě převezen do Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích. Tamější vyšetření naštěstí vážnější újmu na zdraví nepotvrzují.

Článek

Bezprostřední informace ještě před odvozem do nemocnice uváděly otřes mozku a zhmoždění krční páteře. Zhruba půl hodiny po skončení zápasu karlovarský trenér Josef Paleček přidal čerstvější zprávy. „Ondra byl na cétéčku, které podle zpráv našeho doktora ukázalo, že by měl být v pořádku. Má slabší otřes mozku,“ oddechl si lodivod Západočechů.

Osudný střet ze střídačky dobře neviděl. „Až zprostředkovaně jsem se potom doslechl, že ten zákrok byl víceméně nezaviněný,“ prohlásil Paleček a dal tak za pravdu i sudím, kteří Netíka po nešťastné srážce na trestnou lavici neposlali.

Bezprostředně po utkání ještě nebylo jasno, jestli lékaři střešovické nemocnice Němce ještě ve čtvrtek propustí, nebo si jej u sebe nechají pro jistotu přes noc. „Bohužel nevíme. Co nejdřív bychom se ale měli dozvědět, jestli si ho v nemocnici nechají přes noc na pozorování, nebo pojede domů s námi. Záleží jen na rozhodnutí nemocničních lékařů,“ přibližoval Paleček.

Zkušený zadák a Němcův kolega z první obranné řady Západočechů Josef Řezníček přiznal, že Němcův předčasný odchod jeho tým paradoxně stmelil. „Taková událost mužstvo vždycky vzpruží a nakopne. V kabině o druhé přestávce jsme si řekli, že budeme hrát za Ondru.“

Jestli Němec zasáhne do sobotního šestého zápasu je zatím ve hvězdách. Spíše se to ale jeví jako nepravděpodobné. „Pokud zůstane v nemocnici přes noc, šance na start bude minimální,“ řekl pro Sport.cz Paleček. „Určitě by to byla ztráta, museli bychom se s tím ale srovnat. Máme tu jiné beky,“ pokračoval. Jeho slova potvrzuje i Řezníček. „Celou sezónu hraje výborně, chyběl by nám. Máme ale další hráče, kteří ho můžou nahradit.“

Reklama

Související témata: