Hlavní obsah

Do hry o znojemskou extraligovou licenci vstoupila Kometa Brno

Mezi uchazeče o znojemskou extraligovou licenci se zařadila i Kometa Brno, která nezvládla finále první ligy s Ústím nad Labem. Tím se brněnským hokejistům cesta do nejvyšší soutěže sportovní cestou uzavřela. Majitel Komety Libor Zábranský pět dnů po prohraném finále začal ve čtvrtek jednat se znojemským šéfem Jaroslavem Vlasákem.

Článek

"Ano, mluvili jsme o extralize a hokeji na jižní Moravě. Ale zatím v obecné rovině, nikoliv o financích. Dohodli jsme se, že více nebudeme v tuto chvíli rozkrývat," řekl ČTK Zábranský, který by dal přednost postupu do extraligy sportovní cestou. Svou strategii ale pozměnil. "Mám v hlavě model, který by mohl pozvednout hokej nejen v Brně, ale na celé jižní Moravě," uvedl Zábranský, podle nějž nejde pouze o přesunutí licence.

Ekonomicky je prý Kometa na získání extraligy připravena. "Pokud by to tak nebylo a neměl bych finance, tak nebudu vůbec vstupovat do jednání," poznamenal Zábranský.

Z neoficiálních zdrojů je jednou z variant i to, že by přešel Vlasák s extraligou do Brna, ponechal si částečný podíl v hokejovém klubu a druhou část by vlastnil Zábranský. Vlasák se sice nechal před týdnem slyšet, že s hokejem ve Znojmě končí, což ale nevylučuje možnost jeho přechodu s celou soutěží do jiného města. Oba aktéři případné transakce se mají sejít znovu příští týden.

Zájem získat extraligu projevila už také Dukla Jihlava, oficiálně se zatím nevyjádřil Chomutov, o kterém se v této souvislosti také mluví.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice