Hlavní obsah

Kouč Slavie Růžička: Tenhle postup do finále řadím v kariéře hodně vysoko

Jan ŠkvorSport.cz

Po úspěšně zvládnutém postupu přes Plzeň byla na slávistickém trenérovi Vladimíru Růžičkovi vidět obrovská úleva. Po infarktovém pátém zápase, který jeho tým vyhrál 6:5 po samostatných nájezdech, se zkušený stratég rozpovídal o mnoha tématech. Bylo vidět, že má výbornou náladu. „Asi se mu ten puk zvrknul na hokejce. Jinak fakt nevím,“ popsal po svém rozhodující penaltu svého syna.

Článek

O posledním kroku

Věděl jsem, že nás čeká hrozně těžké utkání. A to se jednoznačně potvrdilo. Klobouk dolů před klukama. Nad Plzní jsme vyhráli čtyřikrát v řadě a to není jen tak jednoduché. Plzeň má navíc strašně silné mužstvo. Řadím to ve své kariéře vysoko.

O vlastním gólu Červenky

Strašně to s námi zamávalo. Ještě jsem nezažil, že si dáme vlastní gól, když je náš gólman v bráně. Je vidět, že u hokeje se dá zažít všechno.

O Strakově gólu v čase 59:59

Už jsem si myslel, že to udržíme, ale udělali jsme chybu. Dva hráči vyrazili na modrou a před naší brankou zůstali čtyři volní hráči Plzně. To se stává, takový je hokej. Hráči věděli, že jsme zápas jakoby ztratili v poslední vteřině, ale do prodloužení jsme šli s tím, že se pokusíme rozhodnout.

O hokeji nahoru-dolu v prodloužení

Měli jsme velké štěstí, už ve dvanácté vteřině jsme mohli dostat gól. Já už jsem viděl puk v bráně, Standa Neruda to ale nohou vykopl. Chytil to zázračně. Navíc jsme přežili i oslabení ve třech.

O loterii v nájezdech

My trestné střílení moc nedáváme. Vždycky dá gól alespoň Jarda Bednář, ani on ale teď neproměnil. Už jsem myslel, že prohrajeme.

O rozhodnutí poslat na nájezd syna

Už bylo jedno, kdo pojede. Když jsem mu to oznámil, lekl se a celý se rozklepal. Celou třetí třetinu nehrál. Jirka Kalous mi vždycky říkal, že mám Vláďu na nájezdy dávat. Tak jsem ho tam nikdy nedával. Až teď. Asi se mu ten puk zvrknul na hokejce. Jinak fakt nevím... Je ale jedno, kdo ten nájezd dal.

O satisfakci po synově vítězné trefě

Všichni hrajeme za Slavii, vůbec nekoukám na to, kdo ty góly dá. Hlavně, že jsme je dali a postoupili. Možná si to třeba za čtrnáct dní uvědomím, teď je mi to ale úplně jedno.

O bláznivém průběhu zápasu.

Pro fanouška to byl vynikající hokej. Viděl všechno a přišel si na své.

O finále

Jsem rád, že se nám to povedlo. Už před sezónou nás každý favorizoval a nebylo jednoduché to potvrdit. Liga je strašné vyrovnaná.

O soupeři pro finále

Je nám to úplně jedno. Odpočineme si a pak se připravíme na pátek, kdy začíná finále.

Reklama

Související témata: