Hlavní obsah

Plzeňský Straka: Před kluky smekám klobouk, byla to skvělá sezóna

Jan ŠkvorSport.cz

Na ledě nechal všechno. Během sedmnácti zápasů ve vyřazovací části nasbíral plzeňský kapitán Martin Straka jednadvacet bodů, což z něj činí nejproduktivnějšího hráče play-off. Ani tak ale Západočeši na finále nedosáhli, Slavia byla nad jejich síly. Přesto výkony Plzně zaslouží obdiv. „Mužstvo mělo celou sezónu sílu, chuť a bojovnost. Opravdu si zaslouží velké poděkování a dík. A to za celou sezónu,“ pochválil Straka svůj tým.

Článek

Jaké pocity se ve vás nyní mísí? Převládá smutek z vypadnutí, nebo radost z celkově vydařené sezóny Plzně?

Žádný smutek! Vůbec! Hlavně bych chtěl poděkovat svému mužstvu. Co tam kluci v šestém zápase za stavu 1:4 udělali? Smekám klobouk! Mužstvo mělo celou sezónu sílu, chuť a bojovnost. Opravdu si zaslouží velké poděkování a dík. A to za celou sezónu.

Závěrečný šestý zápas přinesl fantastický hokej z obou stran. Souhlasíte?

To utkání mělo náboj, muselo se líbit. Bohužel se nám nepovedly nájezdy. Nedali jsme v nich gól, tak nemůžeme postoupit. V mém případě to byla nemohoucnost. Chtěl jsem udělat kličku a uteklo mi to.

Zažil jste někdy ve své kariéře ďábelštější utkání?

Teď si nic nevybavuji. Divákům se to určitě muselo líbit. Fanoušci obou táborů byli fantastičtí.

Slavia už byla jednou nohou ve finále, když jste v čase 60:00 poslal zápas do prodloužení. Věděl jste, kolik času do konce zbývá?

Koukal jsem na hodiny, když dostával Tomáš Vlasák puk, a zbývalo asi pět nebo šest sekund. Ani jsem pak nevěděl, jestli už ten gól padl po čase, nebo ne.

Říkali jste si před začátkem prodloužení, že je třeba odpor slávistů co nejdříve zlomit?

Určitě! Nechtěli jsme na penalty, protože jsme věděli, že Bedýnka (Jaroslav Bednář) je v téhle disciplíně silný. Já osobně jsem se až do penalt dostat nechtěl, protože jsem věděl, jakou má v tom Slavia sílu. Chtěli jsme na ně vlítnout, což se nám i povedlo. Pak ale měla obrovské šance i Slavia.

Jak vám bylo po těle za stavu 1:4? Říkal jste si, že už je rozhodnuto?

Ne, bojovat se musí až do konce. Nechali jsme na ledě všechno, bohužel to ale nestačilo. Jiné mužstvo by to možná vzdalo, tohle ale ne.

Kde jste před každým dalším střídáním bral sílu? Plzeň odehrála v play-off sedmnáct zápasů, přesto se zdálo, že jste pokaždé dokázali načerpat nové síly.

Já už jsem byl trošku utahanej. Ale ta snaha a chuť nás hnala dál.

V kterém momentu se celá série zlomila?

Určitě ve druhém zápase na Slavii, kdy jsme dostali pět vteřin před koncem druhé třetiny gól na 3:2. Ale to jsou jen kdyby.

Ovlivnily nějak vaše výkony v sérii zdravotní potíže? Je veřejným tajemstvím, že někteří hráči se potýkali s chřipkou.

Nemyslím si to. Chtěl bych poblahopřát Slavii. Byla lepší, postup si zasloužila. Postoupit bohužel může jen jeden.

Jak byste celou sezónu v plzeňském podání zhodnotil?

Byla to skvělá sezóna! Postup do semifinále od nás nikdo nečekal. Je to velikánský úspěch! S kluky se mi strašně hezky pracovalo, každý den s nimi byla zábava. Možná mi ještě nedochází, že už je hotovo. Po vypadnutí se to vždycky těžko hodnotí. Tak to ale je.

Můžete potvrdit, že jste v pátek odehrál poslední zápas sezóny a reprezentace se na šampionátu bude musel obejít bez vás?

Definitivně!

Reklama

Související témata: